Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mesić: Hrvatska se dobro nosi sa svjetskom financijskom krizom

07.11.2008.
u 12:38

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas kako smatra da se Hrvatska za sada dobro nosi s financijskom krizom koja vlada u svijetu.

- Jesmo li poduzeli sve, svakako je pitanje na mjestu, ali mislim da se do sada dobro nosimo s financijskom krizom - odgovorio je Mesić na upit novinara je li hrvatska Vlada učinila apsolutno sve kako bi spriječila utjecaj financijske krize na Hrvatsku.

- To nije pitanje koje mora riješiti samo Vlada, nego i fiskalna i monetarna vlast, ali i svako poduzeće za sebe mora imati svoj program kako savladati ovu krizu - dodao je Mesić koji je zajedno s makedonskim kolegom Brankom Crvenkovskim posjetio retrospektivnu izložbu Dušana Džamonje u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO).

Predsjednik je također rekao kako je s resornim ministrom Darkom Milinovićem dogovoreno da njemu i savjetnicima prezentira zdravstvenu reformu, te će se nakon toga očitovati.

I Mesić i Crvenkovski izrazili su zadovoljstvo što su posjetili izložbu Dušana Džamonje, koju su razgledali u društvu samog umjetnika, a koji im je tom prigodom iznio svoja zapažanja i anegdote vezane uz pojedine svoje radove.

Mesić je istaknuo kako je sa zadovoljstvom razgledao opus najvećega živog hrvatskog kipara, a makedonski predsjednik Crvenkovski rekao je kako je uživao u djelima svjetski poznatog umjetnika.

Dušan Džamonja rođen je u Strumici u Makedoniji 1928. godine, a na retrospektivnoj izložbi u MUO-u postavljeno je 170 njegovih djela.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije