Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza

Merkozy: Sve ćemo grčke prihode nadzirati preko posebnog računa

\'French President Nicolas Sarkozy (L) and German Chancellor Angela Merkel give a press conference after a joint Franco-German cabinet session at the Elysee Palace on February 6, 2012 in Paris.
AFP/PIXSELL
06.02.2012.
u 19:08

Tako će u budućnosti grčki dug biti smanjen – naši prijatelji Grci moraju ispuniti obveze, nemaju drugog izbora – kazao je Sarkozy

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy obznanili su u ponedjeljak, nakon sastanka u Parizu, da žele svoje prste držati na grčkim financijama. Tako se dvojac Merkozy zauzeo za otvaranje posebnog računa na koji će se slijevati svi grčki državni prihodi.

– Tako će u budućnosti grčki dug biti smanjen. Naši prijatelji Grci moraju ispuniti svoje obveze, oni nemaju drugog izbora – kazao je Sarkozy. Merkel se zauzela i za otvaranje zasebnog računa za plaćanje kamata na grčki dug, koji je po današnjim objavljenim podacima Eurostata dosegao 159,1 posto BDP-a. Grčkoj je u ponedjeljak u podne istekao rok za odluku o tome prihvaća li uvjete međunarodnih kreditora o uvjetima drugog paketa od 130 milijardi eura pomoći.

Grčki političari nisu se uspjeli usuglasiti o uvjetima koje im je postavila “trojka”: EU, MMF i Europska središnja banka. Grci su zatražili još vremena da se usuglase o reformama kojima bi smanjili dugove i deficit.

– Ako zaključimo da je u Grčkoj sve krenulo pogrešnim putem, neće biti novog programa, što znači da će Grčka do ožujka bankrotirati – upozorio je predsjednik eurozone Jean-Claude Juncker u razgovoru za Der Spiegel.

Komentara 40

OB
-obrisani-
19:12 06.02.2012.

naravno ona nam neće reći tko nju nadzire, tko ju je postavio, za koga radi

UK
Ugo Kajvez
19:25 06.02.2012.

Ovi diktatori traži da se grcima među ostalo smanji plače 20 posto ..... misle oni da će to samo tako proći ?? ............... izazvat će pobuna ..........

KU
Kundenservice24
10:05 07.02.2012.

Toni bojim se da grijesis, treba stvari postaviti ipak ispravno, USA su njemacki najveci saveznik u svijetu! Boze cuvaj USA isto kao i njemacku i Francusku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije