Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trodnevni posjet kini

Merkel želi zaustaviti prosvjede: Svi sukobi moraju se riješiti bez nasilja ili će doći do katastrofe

Foto: Michael Kappeler/DPA/Pixsell
1/4
07.09.2019.
u 16:14

Čelnica Hong Konga Carrie Lam najavila je ovaj tjedan da će napraviti ustupke kako bi pokušala okončati prosvjede, uključujući službeno povlačenje nepopularnog zakona o izručenju, ali mnogi kažu da je to premalo i prekasno.

Njemačka kancelarka Angela Merkel u subotu je tijekom posjeta Kini ponovila poziv za mirnim rješenjem nemira u Hong Kongu. 

Prosvjednici u Hong Kongu bacili su sjenu na trodnevni posjet Merkel i njezin plan da za njemačke poduzetnike, koji se suočavaju s poteškoćama, zatraži bolji pristup kineskim tržištima

"Založila sam se da se svi sukobi riješe bez nasilja ili će u protivnom to biti katastrofa", rekla je Merkel. 

Nakon razgovora s predsjednikom Xi Jinpingom i premijerom Li Keqiangom Merkel je rekla da je Peking obratio pozornost na njezina stajališta.

"To je važno", rekla je. 

Čelnica Hong Konga Carrie Lam najavila je ovaj tjedan da će napraviti ustupke kako bi pokušala okončati prosvjede, uključujući službeno povlačenje nepopularnog zakona o izručenju, ali mnogi kažu da je to premalo i prekasno. 

Joshua Wong, predvodnik prodemokratskih prosvjeda 2014. zahvalio je kancelarki jer je razgovarala s Pekingom o nemirima, ali smatra da su njezini komentari ublaženi. 

"Njemački poslovni interes ne bi trebao biti iznad općih vrijednosti u koje vjerujemo", rekao je Wong u intervjuu za Bild am Sonntag. 

"Ako kancelarka želi nešto učiniti, treba nagovoriti kineskog predsjednika Xija Jinpinga da odgovori na zahtjeve za slobodnim izborima", dodao je Wong. 

Pogledajte video: Mirni prosvjed u Hong Kongu

Komentara 1

MA
Majk
22:03 07.09.2019.

Bolje ti je da ćutiš idi u svoju zemlju imaš problema kolko hoćeš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije