Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret s thaçijem

Merkel u ponedjeljak posjećuje vojnike KFOR-a na Kosovu

Angela Merkel (1)
Reuters/Pixsell
16.12.2011.
u 13:11

Naši vojnici tamo veličanstveno obavljaju svoj posao na čemu smo im zahvalni, poručila je njemačka kancelarka

Savezna kancelarka Angela Merkel posjetit će u ponedjeljak pripadnike njemačkih oružanih snaga u sastavu KFOR-a na Kosovu, a u zračnoj luci u Prištini sastat će se s predsjednikom vlade Kosova Hashimom Thaçijem, doznaje agencija Beta. Kancelarka Merkel u Prištini će razgovarati s dužnosnicima misije Eulex i predstavnikom EU na Kosovu.

Njemačka vlada početkom svibnja produžila je angažman njemačkih vojnika u sastavu KFOR-a za još godinu dana i smanjila broj pripadnika Bundeswehra koji sudjeluju u ovoj akciji i sada ih je na Kosovu 1100, ali će se i taj broj postupno smanjiti na 900. Beogradski B92 podsjeća da je kancelarka Merkel 2. prosinca u Bundestagu ocijenila kako Srbija još nije ispunila uvjete za dobivanje statusa kandidatkinje za prijam u EU.

– Srbiji se može prigovoriti i da je doprinijela stvaranju ozračja u kojemu su njemački vojnici KFOR-a na sjeveru Kosova vatrenim oružjem napadnuti i ozlijeđeni. To nije prihvatljivo. Naši vojnici tamo veličanstveno obavljaju svoj posao na čemu smo im zahvalni – rekla je Angela Merkel.

Komentara 20

VE
velikazmija
14:19 16.12.2011.

treba tako nisu mirovnjaci tamo da razulareni civili viježbaju gađanje na mitovnjacima to je srpska pljuska svijetu --

OB
-obrisani-
15:01 16.12.2011.

Namakni feredzu da te ne gledamo..

Avatar dsonjic
dsonjic
14:44 16.12.2011.

Dobro došli gospođo Merkel!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije