Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
YouTube generacija

Merkel lovi glasove onih koji najviše apstiniraju od izbora

Kampanja Angele Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
17.08.2017.
u 19:42

Angela Merkel pokušava na sve moguće načine privući i najmlađu generaciju birača da na izborima za Bundestag glasa za nju i CDU

Govori li njemačka kancelarka Angela Merkel jezikom mladih, jezikom takozvane “YouTube generacije” i može li ih privući da, kada prvi put izađu na parlamentarne izbore 24. rujna, svoj glas daju upravo njoj i njezinu CDU? Odgovore na ova pitanja Angela Merkel pokušala je jučer dati u svom prvom YouTube intervjuu odgovarajući na pitanja o aktualnim problemima upravo pripadnicima najmlađe generacije birača koji u najmanjem broju izlaze na izbore.

Smajlić najdraži emoji

Kako bi razbili tremu ovog tipa intervjua s kojim se njemačka kancelarka prvi put susrela, prvo pitanje bilo je baš u skladu s generacijom vezanom za društvene mreže, a to je koji joj je emoji najdraži?

– Smajlić, onaj koji se smije – poručila je Merkel dodajući da, ako je nešto baš pozitivno, doda i malo srce uz smajlić.

No nakon toga odmah su uslijedile ozbiljnije teme poput školstva u kojem je mlade zanimalo što Merkel misli poduzeti da se poveća kvaliteta školovanja i da se smanje razlike u standardima znanja u pojedinim saveznim državama.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

– Svi učenici kada završe školu trebali bi znati čitati, pisati i računati, a možda i programirati.Ali najbitnije je da nauče učiti i razmišljati, odnosno shvatiti da se ne mora sve znati napamet – kazala je Merkel i naglasila kako različitost u školama po njemačkim pokrajinama nije nužno nešto negativno, što je ona i sama iskusila odrastajući u DDR-u.

Mlade Nijemce zanimale su i teme poput homoseksualnih brakova koji su nedavno ozakonjeni u Njemačkoj.

– Za mene je brak savez žene i muškarca, no shvatila sam da postoji i drugačije mišljenje i to treba poštovati – objasnila je.

Pitali su Merkel i o govoru mržnje u komentarima na internetu.

– Netko tko ništa drugo ne zna nego propagirati mržnju u komentarima, sam se diskreditira. Na takve stvari se ne osvrćem – kazala je Merkel.

Neće biti islamizacije

Pitali su Merkel i o Trumpa i Sjeverne Koreje te islamizaciji.

– Smatram kako neće doći do novog velikog svjetskog sukoba, no moramo biti svjesni da oštre riječi mogu prerasti u nešto puno teže. Osobno činim sve da tako nešto spriječimo, a toga moraju biti svjesni i Donald Trump i Kim Jong-un. A što se tiče islamizacije, nijedna religija ne može dominirati nad Njemačkom, mi smo država u kojoj se slobodno izražava svoju vjeru i uvjerenja i tako će i ostati. U skladu sa zakonima – jasna je bila Merkel.

Komentara 5

GV
golub Vaso
22:38 17.08.2017.

što sve neće izmisliti sorosevci za nastavak manipulacije

KA
KaraMarko
23:50 17.08.2017.

Di Merkelica trazi glasove u Braceloni?

Avatar nekakav
nekakav
08:01 18.08.2017.

sve je to znak opće propasti merkelice i histerije oko mogućeg poraza na izborima, unatoč dobro plaćenim anketama. ali ona može pobijediti sasvim glatko, samo treba tim milijun 'inženjera i doktora' iz sirije, libije, iraka i afganistana (koji ne rade, već su na socijali, jer nisu doktori...) dati pravo glasa. ti sigurno izlaze na izbore. a drugo, na slici je neki karim i halil, fali još samo družica po imenu zerina, i klasična njemačka obitelj je tu, na okupu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije