Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASTU NAPETOSTI
Povratak na članak

Merkel i Biden pozvali Rusiju da povuče vojsku s ukrajinske granice

SAD i saveznici u NATO-u uznemireni su jačanjem ruske vojne nazočnosti u blizini ukrajinske granice i na Krimu

Komentari 30

AA
aabbcc
07:32 15.04.2021.

Bolje da Markel pozove Bidena da povuce vojsku iz Njemacke ?

VL
ZI
zimerman
06:16 15.04.2021.

Teško da će ovo dvoje ljevičarski debila izaći na kraj sa ruskim diktatorom

VL
SO
Sotona
00:01 15.04.2021.

U telefonskom razgovoru, Merkel i Biden dotakli su se najnovijih događaja na istoku Ukrajine i pozvali Rusiju da izbjegne daljnju eskalaciju. Kako izgleda , ne ovisi od Rusa nego , zna se .......da bi sprijećili prodju Ruskog gasa moraš ihaš ih natjerati da budu zločesti da se brane i tako možeš dobiti EU- NATO da pristanu na totalne sankcije. Jer ta luda EU uzima od Putina gas umjesto od saveznika Amerike . To moramo srediti da krivac prodavatelje konkurent sa gasom bude sređen jednom za sva vremena. Kome to nije jasno, ta ne koristi svoju sivu masu i naivan je i na lošem glasu ,,,,

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
00:10 15.04.2021.

Oxi dobro si to napisa nema tu nikakve veze sa nasim domovinskim ratom..Rusi su tu zivili od devetog stoljeca .Tj Kijevska Rusija to je jedno pleme..Dok su kod nas Srbi primljeni od progona Bugara.. Sad slusam na TV ovdje u moskvi rusi rekose stabimaju Ameri nas zvat mi smo svoje rekli nek izbjegavaju sto daljevod Krima i UA tu nemaju sta trazit mozevim bit ko u Gruziji rekose bjezanija..Ovdjevradi u Rus preko cetri miliona ukrainaca deset miliona zivi Rusa u UA a deset miliona ukrainaca je za suzivot sa Rusijom..Neda bog da dode do rata cjela istocna UA je za rusiju..Nesretni ukrainci puno se zaigrali strasno puno mogu izgubit.Rusi rekose nukakve Srebrenice tu nece bit pa ko voli nek izvoli.

VL
Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
06:29 15.04.2021.

Tesko dace zapadni diktatori,ubjediti Putina,da makne svoju vosjku sa svojih granica,stali radi samo zapdna okupatroska vojska,desima tisuca kilometara daleko od svojih granica????????

VL
Avatar oxi
oxi
23:41 14.04.2021.

Gomilanje vojske Ruske Federacije na Ukrainskoj granici je upravo zbog smirivanja i deeskalacije stanja u samoj Ukraini. Naime;nakon dolaska Bidena na vlast i njegovih izjava da stoji uz Ukrainu i da je u potpunosti podržava, Zelenski je počeo okupljati velike vojne snage na granicama samoproglašenih odmetnutih republika. Rusi su skinuli rukavice i otvoreno su rekli da će u slučaju napada Ukraine na Lugansk i Donjeck intervenirati. Tako da su oni nagomilani tamo na granici čisto radi deeskalacije i sprečavanja većih ratnih sukoba. Ako su Ukrajinci toliko ludi da vjeruju u pomoć SAD-a i NATO-a i izazovu otvoreni rat sa Rusijom, onda neka im je sam bog na pomoći jer ako ruska vojska uđe u Ukrainu mala je šansa da će stati na granicama samoproglašenih republika i za najviše 3 dana će izbiti na Dnjepar. Znam sad će neki povući paralele između domovinskog rata i ovog što se događa u Ukraini, ali Donbas nije Krajina, a Rusija definitivno nije Srbija.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
23:38 14.04.2021.

Neznam jas am jos sinoc pisa Biden pozvonij Ruskog predsjednika vidija vrag odnija salu jer je potpalija vatru.Pa Rusi rekli da izbjegavaju Krim ..Rekose rusi sta oni rade tu u Crnom moru dosli sa pet sest tisuca km opkoljavat rusiju.Kazuu Rusi nek se Ameri povuku iz Sir Lib Iraka..Rekose mi smo u svojoj zemlji i zavrsena prica rekose.. Rusi su prvi put rekli Nato protivnic dosad su zvali partneri.. Bolje im ne cackat mecku kazu Ameri i sami znaju kakve su im sanse rekose nikakve pobjece ka u Gruziji..Kazu nikakvu Srebrenicu, necemo dozvolit rekose tu je sva prica zavrsena..Jadni Ukrainci usto ih uvalise srusili legalnu vlast i sad na nivou africke drzave..Nadam se da rata nece bit inace Ukraina moze izgubit puno toga...Rusija Bjelorusija UA to su tri sestre zivit ce oni opet zajedno..Rusija im moze puno pomoc.Inace Ukraina je u kolapsu sto im je ostalo od sovjetske tehnologije sad prodaju Turcin. Znam ljutit ce se domaci amerikanci histerija ali tako je vrag je salu odnija...

VL
NA
Nadalinaaa
09:16 15.04.2021.

Stiže 40.000 američkih vojnika na NATO-vu vježbu Defender Europe 2021 i to uz rusku granicu. Zato, Rusi bježite, nemojte stajati s druge strane granice, na svom teritoriju, jer nas to nervira.

VL
TO
TORQUEMADA
09:47 15.04.2021.

Maknite se iz Putinova dvorišta, ne možete spriječiti Rusiju da čini što hoće jer ona to naprosto može. Sve što vi možete je da apelirate unedogled. Projekcija moći vojnih snaga na strani je Rusije, nažalost će se izgleda sve slamati na kičmi ukrajinskog naroda jer Amerika mora ratovati kao što se mi jednostavno moramo baviti turizmom. Državni unutarnji slom SAD-a je pred vratima, financije su pukle, dugovi se nemaju otkuda vratiti i rat je nešto što će pokrenuti vojnu proizvodnju i donekle pokrenuti federalno gospodarstvo, a osobito skrenuti pozornost američke javnosti s ostarjelog predsjednika i nemoći unutarnjeg uređenja američkog društva.

VL
Avatar dobry
dobry
02:53 15.04.2021.

Kad pitate Srbe na ulici šta misle o oblasti istočno od Karpata, čućete obično: to je sve Rusija. Posebno kada pričaju sa jednim Ukrajincem ili Belorusom reći će: „Pa, vi ste ipak tri slovenska brata, oduvek ste živeli zajedno. Ustvari, to je jedan narod i jezik, i naravno ruski, zar ne?..“ I to nije predrasuda, nego iskrena ubeđenost, formirana tokom mnogih godina skoro svakodnevnog informisanja na televiziji i čak naučena iz naših školskih udžbenika. Prvo, moramo da razlikujemo termine „Rus“ i „Rusija“. Nažalost, u srpskom jeziku ova bitna razlika ne postoji („sve je Rusija“). Međutim, „Rus“ je ime drevne feudalne države sa centrom u Kijevu, koja postojaše od 10. do 13. veka i u dobu svog najvećeg razvoja nalazaše se na terenu današnje Ukrajine, Belorusije i nekoliko oblasti zapadne i jugozapadne Rusije (naime Novgorod, Pskov, Smolensk, Brjansk, Kursk, Voronjež, Belgorod, Rostov-na-Donu). Rus nikad nije uključivala takozvanu Rostovo-Suzdaljsku zemlju u srcu današnje Rusije (Rostov-na-jezeru-Nero, Suzdalj, Tver, Vladimir, Kolomna, Kostroma, Moskva itd.), koja je bila naseljena ugro-finskim plemenima, a od sredine 13. veka pa do početka 18. veka postojala kao „ulus“ (deo) Zlatne Horde i Krimskog Kanata. Moskva je prvi put pomenuta 1272. godine u vreme popisa lokalnog ugro-finskog stanovništva od strane mongolske vlade... (nastavak slijedi)...

VL
Avatar Čepiga.
Čepiga.
23:54 14.04.2021.

Bežat će Rusi na traktorima ko i njihova braća 95 godine..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.