Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGOVORI

Merkel će tražiti od Kineza da kupuju manje iranske nafte

Angela Merkel (1)
Reuters/Pixsell
31.01.2012.
u 14:13

Iako je službeni Peking kritizirao poteze EU te izrazio protivljenje sankcijama koje su nametnute Iranu, Merkel će Kineze pokušati nagovoriti da ne povećavaju uvoz iz te zemlje

Njemačka kancelarka Angela Merkel iskoristit će ovotjedni posjet Kini kako bi drugoga najvećeg svjetskog potrošača nafte nagovorila da smanji uvoz  iz Irana, prenio je Reuters.

Prošlog su tjedna zemlje Europske unije zabranile uvoz nafte iz OPEC-ova drugog najvećeg proizvođača, odnosno Irana kako bi tu zemlju prisilile da obustavi nuklearne aktivnosti.

Iako je službeni Peking kritizirao poteze EU te izrazio protivljenje sankcijama koje su nametnute Iranu, Merkel će Kineze pokušati nagovoriti da ne povećavaju uvoz iz te zemlje kako bi cijena nafte na tržištu koliko-toliko zadržale svoju sadašnju razinu.

 

Ključne riječi

Komentara 51

PE
perozagreb
15:08 31.01.2012.

Neizmjerna je drskost europskih politokrata. Uspjeh u Libiskoj sodomiji im je dao krila. Već ih dugo nitko nije ošinuo po glavi.

IP
info_punkt
15:25 31.01.2012.

hahaha... guter Witz, Merkel...

Avatar Alfons_x
Alfons_x
14:51 31.01.2012.

haha merkelice pa nisu ti to Hrvati, da možeš nešto tražiti, kao od nas.... Možeš ih lijepo zamoliti, pa će te oni nakon toga ljubazno odje.... Nisu to europolitičari koji misle na dobrobit Izraela i SAD, kinezi misle na svoj narod

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije