Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U FRANCUSKOJ

Merkel će ''aktivno'' podržati reizbor Sarkozyja za predsjednika

Sarkozy i Merkel
Reuters
29.01.2012.
u 17:07

Angela Merkel nastupit će zajedno sa Nicolasom Sarkozyjem u proljetnoj izbornoj kampanji za francuskog predsjednika.

Njemačka kancelarka Angela Merkel poduprijet će u proljetnoj kampanji reizbor Nicolasa Sarkozyja za francuskog predsjednika.

Kako prenosi Hurriyet Daily News, iako Njemačka nema praksu miješati se u biračke odluke susjednih zemalja, po pitanju izbora za francuskog predsjednika planira učiniti iznimku. Tako će Kršćansko - demokratska unija poduprijeti konzervativnog kolegu Sarkozyja, što zbog sličnih politika, što zbog zajedničkog pokušaja rješavanja krize u eurozoni.

Glasnogovornik CDU-a izjavio je kako se Angela Merkel u funkciji vođe njemačkih konzervativaca planira u nekoliko navrata uključiti u Sarkozyjevu kampanju.

Prvi krug francuskih predsjedničkih izbora održat će se 22. travnja, a datumi zajedničkih nastupa dvojca Merkozy još nisu obznanjeni javnosti.

Komentara 9

Avatar madcap
madcap
18:11 29.01.2012.

Nemaju se običaj miješati u izbore drugih zemalja? A što je sa Sanaderom i reklamama za HDZ? Dok je Kholove djevojčice i francuskog pajaca, neće EU iz krize lako.

Avatar flegmatik
flegmatik
18:41 29.01.2012.

Ona njemu podršku, a on njoj ... dršku?

RI
riousa
18:02 29.01.2012.

Njemacka se puno oslobodila. Pocela je ponovo gurat nos tamo gdje netreba. Njemacka nikan nece isprat krvave ruke od zlocina. Pronasli su drugi sistem kako porobit druge narode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije