Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH:

Mektić prijeti da će i pod cijenu sukoba biti zaustavljeno vraćanje ilegalnih migranata iz Hrvatske

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
11.09.2019.
u 20:52

"To znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo niti jednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH", kazao je Mektić

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ponovno je u srijedu optužio hrvatsku policiju da ilegalno ulazi na teritorij njegove zemlje vraćajući ilegalne migrante te je zaprijetio kako će to biti spriječeno pod svaku cijenu, čak i ako to znači otvoreni sukob.

"To znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo niti jednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH. Koristeći ustav i zakone BiH mi smo dužni zaštititi teritorijalni integritet. Mi smo na granici, ne možemo samo stajati i mirno gledati da neko prolazi. Poručujem hrvatskoj strani: Zaustavit ćemo to po cijenu konflikta", kazao je Mektić za regionalnu televiziju N1.

Ministar sigurnosti BiH ustvrdio je kako je hrvatska policija u cijelosti odustala od provedbe međudržavnog sporazuma o readmisiji ilegalnih migrata i počela se ponašati potpuno protuzakonito.

"Za to postoje dokazi. Nećemo više dopustiti povredu teritorijalnog integriteta BiH. Bit ćemo prinuđeni reagirati po cijenu konflikta", kazao je Mektić dodajući kao u BiH imaju dokaze o slučajevima "teškog zlostavljanja" koje navodno hrvatska policija provodi nad ilegalnim migrantima koje zatekne u nezakonitom prelasku granice.

Takvi dokazi, kako je pojasnio, uglavnom se temelje na iskazima samih migranata.

Ključne riječi

Komentara 6

IL
ilicak
03:25 12.09.2019.

Mektić organizira skupove migranata u BIH i nagivara ih i obučava kaki da bježe u HR a uz to izvlači im ogroman novac. sram ga bilo.

DU
Deleted user
07:43 12.09.2019.

Trebalo bi postaviti ogradu na najugroženija mjesta, možda dvjestotinjak kilometara. Tada bi se policija mogla rasporediti po ostatku granice i sve bi bilo mnogo jeftinije i učinkovitije. Na taj način bismo i glupom Mektiću onemogućili provokacije.

MA
Markos
22:41 11.09.2019.

@Antifasist daj ne potenciraj. Cisto neosnovano laprdanje. Sad kao Slovenci strasno uspjesni. Pa da jim Hrvatska ne zaustavi 11000 izbjeglica na granici usrali bi se. Normalno je da netko tu i tamo i prodje. Pozdrav iz Slovenije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije