Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE OD 155 TISUĆA UMRLIH

Meksiko prestigao Indiju po broju umrlih od koronavirusa

Meksiko
Foto: REUTERS
1/2
29.01.2021.
u 07:59

Veliki broj umrlih u Meksiku pokazatelj je kako se ta država teško nosi s obuzdavanjem pandemije koja se pogoršava usprkos vladinim restriktivnim mjerama

Meksiko je u petak prestigao Indiju po broju umrlih od koronavirusa, čime je ta latinoamerička zemlja došla na treće mjesto svjetske crne liste, pokazuju podaci Reutersa.

Meksičko ministarstvo zdravstva izvijestilo je o 18.670 novih slučajeva zaraze koronavirusom i još 1506 umrlih, čime je broj slučajeva od početka pandemije narastao na 1.825.519, a umrlih na 155.145.

Ukupan broj umrlih u Indiji, zemlji koja ima deset puta više stanovnika od meksičkih 126 milijuna, stoji na 154.847, pokazuju podaci Reutersa.

Kad se usporedi s ukupnim brojem stanovnika, stopa umrlih u Meksiku manja je nego u nekoliko drugih država, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Češku, Italiju, Sjedinjene Države, Peru i Španjolsku, pokazuju podaci sveučilišta Johns Hopkins.

Veliki broj umrlih u Meksiku pokazatelj je kako se ta država teško nosi s obuzdavanjem pandemije koja se pogoršava usprkos vladinim restriktivnim mjerama.

U Mexico Cityju bolnice su gotovo pune, a nestašica spremnika s kisikom otežava liječenje pacijenata.

Zaražen je i predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador. Zamjenik ministra zdravlja Hugo Lopez-Gatell u četvrtak je objavio da je predsjednik sve bolje.

„Predsjednik je praktički bez simptoma i ekstremno je aktivan“, objavio je Lopez-Gatell.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije