Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Meksiko

Kampanja koja uključuje vjenčanje za stablo

Neobično vjenčanje u Meksiku
Foto: Reuters
26.02.2018.
u 12:01

Čak trećina površine Meksika prekrivena je šumom, međutim, kriminalne organizacije stvaraju problem ilegalnom sječom

U Meksiku se održala pomalo neobična svečanost u kojoj je organizirano masovno vjenčanje žena sa stablima. Prema Metro.uk.com žene su bile u vjenčanicama i imale su bukete koje su bacale u publiku nakon svečanosti. Vjenčanje je osmišljeno kako bi se privukla pozornost na problem ilegalne sječe šuma u San Jacinto Amilpasu, državi Oaxaca.

Čak trećina površine Meksika prekrivena je šumom, međutim, kriminalne organizacije stvaraju problem ilegalnom sječom. Oaxaca je jedna od pet država koja je najviše pogođena ovim problemom. Ovom kampanjom pokušava se prikupiti novac kako bi se zaštitile šume. Sve je počelo kao ritual zahvalnosti Zemlji, a sve je organizirala udruga 'Bedani.' Također, simbolička svadba sa stablima potječe još od Inka.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije