Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izuzetno skup i zahtjevan projekt

Meksikanci uzvraćaju udarac: Ovako će izgledati Trumpov zid

Parodija: Grafički prikaz zida na granici s Meksikom
Foto: Agustin Avalos/Estudio 314
1/8
28.01.2017.
u 16:35

Dizajneri komentiraju da je projekt megalomanski arhitekturni zahtjev, a oslanjajući se na težinu izgradnje zida, ona bi potrajala i do 16 godina

Tjedan dana nakon inauguracije predsjednik SAD-a Donald Trump potvrdio je izgradnju zida na granici s Meksikom kako bi se spriječio ilegalni ulazak imigranta u Ameriku. Time želi ojačati državnu sigurnost, ali točni nacrti zida još nisu objavljeni.

Meksički arhitekti iz studija Estudio 3.14 odlučili su uzvratiti Trumpovoj ideji pa su osmislili dizajn zloglasnog zida koji će se protezati duž 3 kilometra granice dviju država. Njihovi vizuali prikazuju koliko je izgradnja zida zapravo nepraktična.

Foto: Agustin Avalos/Estudio 314

Foto: Estudio 3.14

Dizajneri su osmislili zid ružičaste boje koji bi se prostirao od Tihog oceana do Meksičkog zaljeva. Vjeruju da bi izgradnja zida mogla stajati američku vladu od 15 do 25 milijardi dolara. Održavanje zida i zapošljavanje službenika na granici iznosilo bi dodatnih 2,1 milijardi dolara godišnje.

Našalili su se da bi zid uključivao zatvor za imigrante i to njih 11 milijuna, koliko je Trump tvrdio da će ih deportirati postane li predsjednik. U drugom dijelu nalazio bi se proizvodni pogon gdje bi zaposlenici radili na održavanju zida, a unutar zida smjestio bi se i trgovački centar.

Foto: Agustin Avalos/Estudio 314

Foto: Estudo 3.14

- Zid na granici ne bi trebao pridonijeti rastu dobrih odnosa između SAD-a i Meksika, a planinski teren znatno će otežati izgradnju - kazao je dizajner Norberto Miranda za Business Insider.

Dizajneri komentiraju da je projekt megalomanski arhitekturni zahtjev, a oslanjajući se na težinu izgradnje zida, ona bi potrajala i do 16 godina.

>> Meksički predsjednik poručio Trumpu: 'Mi nećemo platiti izgradnju zida'

Komentara 62

NP
npravednost
18:20 28.01.2017.

U čemu je problem sa zidom ? Tko to normalan ulazi u drugu državu kroz šumu ili preko pustinje umjesto na regularnog graničnom prijelazu ? Meni npr. nikad nije palo na pamet ulaziti u Italiju preko polja ili u Austrijuiju kroz šumu. Išao sam cestom , na graničnom prijelazu pokazao putovnicu i ušao !

CA
carlo20
18:08 28.01.2017.

Mnogi ne znaju da je Meksiko izgradio zid na granici s Gvatemalom. Meksikancima smeta zid koji podižu Amerikanci, a isti takav zid su sami izgradili na svojoj južnoj granici s Gvatemalom.

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
17:31 28.01.2017.

teško da se Meksiko u prilici ikome rugati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije