Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojačan nadzor

Meksička Nacionalna garda čuva granicu s SAD-om

Meksiko, granična policija
Foto: JOSE LUIS GONZALEZ/REUTERS/PIXSELL
23.06.2019.
u 07:41

Nakon prvog dogovora, vlada lijevog predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora je obećala da će na jugu Meksika rasporediti 7.000 pripadnika Nacionalne garde i pojačala kontrolu na sjevernoj granici, a da brojčani podatci o raspoređivanju na sjeveru nisu bili dostupni.

Pripadnici meksičke Nacionalne garde, redarstvenici i agenti migracijske službe pojačali su u subotu nadzor nad granicom sa Sjedinjenim Državama ne bi li spriječili prijelaz ilegalnih migranata.

Obilazeći područje rijeke Bravo koja nema velik protok i prirodna je granica, novinari AFP-a su vidjeli skupine pripadnika Nacionalne garde raspoređene zajedno s meksičkom saveznom i s lokalnom policijom.

Njihovo je raspoređivanje kritizirao otac Javier Calvillo, ravnatelj Kuće za migrante u Ciudad Juarezu, meksičkom gradu na granici, preko puta El Pasa u Teksasu. Meksiko "radi posao koji bi trebao raditi SAD", rekao je pred novinarima.

Zbog vala ilegalnih migranata koji su uglavnom došli iz Srednje Amerike i koji su ovih mjeseci prošli kroz Meksiko pokušavajući stići na njegovu sjevernu granicu i ući u SAD, predsjednik Donald Trump je postavio pred meksičku vladu teške zahtjeve, prijeteći im kaznenim carinama ne budu li suzbijali njihov priljev.

Nakon prvog dogovora, vlada lijevog predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora je obećala da će na jugu Meksika rasporediti 7.000 pripadnika Nacionalne garde i pojačala kontrolu na sjevernoj granici, a da brojčani podatci o raspoređivanju na sjeveru nisu bili dostupni.

SAD je nedavno zabilježio rekordan broj uhićenih ilegalnih migranata. Trump misli da nekontrolirani dolazak migranata ugrožava sigurnost SAD-a.

Pogledajte i video Putnici u zračnoj luci zatečeni performansom

Ključne riječi

Komentara 2

AA
aabbcc
09:43 23.06.2019.

Normalni ljudi znaju gdje se prelazi granica a ovo drugo je za kriminalce koji traze spas na divljem Zapadu.

SE
serđo12
10:41 23.06.2019.

Za manje od 20 godina će bježanija biti u suprotnom smjeru !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije