Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukobi u vladi

Medvedev prisilio ministra financija da preda ostavku

'Russia\'s finance minister, Alexey Kudrin, arrives for the G20 Finance Ministers meeting at the Treasury, in central London September 5, 2009. The G20 group of advanced and emerging nations have agre
'Pool'
26.09.2011.
u 22:51

Kudrin nije htio biti u budućoj vladi jer se ne slaže s Medvedevljevom gospodarskom politikom.

Ruski ministar financija Aleksej Kudrin podnio je ostavku nakon što je došlo do nesuglasica između njega i predsjednika Dmitrija Medvedeva, prenosi BBC. Medvedev je ostavku odmah prihvatio.

- Predsjednik je potpisao dekret o ostavci zamjenika premijera i ministra financija Alekseja Kudrina - rekla je glasnogovornica predsjednika Natalija Timakova.

Nakon što je objavljeno kako će Medvedev biti na čelu liste stranke Ujedinjena Rusija na predstojećim parlamentarnim izborima, što bi ga u slučaju pobjede, koja je vrlo izvjesna, učinilo premijerom, Kudrin je u nedjelju rekao kako "se ne vidi u novoj vladi" jer se ne slaže s njegovom gospodarskom politikom. Medvedevljeva reakcija bila je oštra.

- Ako se ne slažete s predsjednikovom politikom, možete učiniti samo jedno: dati ostavku. To vam ja predlažem. Morate odlučiti brzo i dati mi odgovor još danas - izjavio je Medvedev, a prenijele ruske agencije. Nakon savjetovanja s premijerom Vladimirom Putinom, Kudrin je dao ostavku.

Komentara 32

OB
-obrisani-
02:07 27.09.2011.

Evo kako funkcioniraju demokratske zemlje kad ministri i njima slicni izgube korak s predsjednikom Američki predsjednik Barack Obama prihvatio je ostavku glavnog američkog zapovjednika u Afganistanu generala Stanleya McChrystala nakon što se danas s njim susreo u Bijeloj kući naa pola sata. General je je bio pozvan iz Kabula u Bijelu kuću zbog toga što su u članku u časopisu “Rolling Stone” objavljene njegove podrugljive izjave o visokim dužnosnicima administracije predsjednika Obame. Na njegovo mjesto imenovao je generala Davida Petraeusa. A ti Primjedba mozes naci puno nepravde, korupcije i tlacenje u Izraelu ali neces ti po svojima.

OB
-obrisani-
02:30 27.09.2011.

u 02:07h Pitagora je napisao/la: A ti Primjedba mozes naci puno nepravde, korupcije i tlacenje u Izraelu ali neces ti po svojima. ~~~~~~~~~~~~~~ Vlado, vidis ja ne gleam na moj kpmentar kao nesto lose... Vec kao konstrktivni kriticizam :-)... Kada ce bii rijec o \"mojima\" ~ ja cu ih hliti kao i obicno, ati ces, siguran sam ... pljuvati po njima. Ti jednostavno nisi u stanju prihvatit istinu, jer silom zelis biti vise \"Rus\" .... A te price o slavenskoj braci baci u smece, jer je najvise zlocina pocinjeno upravo medju \'bratskim\' narodima. Pametnom je dovoljno da pogleda sto su to Rusi ucinili od poljaka ili estonaca... pa da zakljuci kako se radi o odvratnoj politici... uvijek je tako bilo i uvijek ce tako biti... Konacno, Hrvatska nikada nije bila dio TOG istoka, izuzev prisilno kroz proteklih 80-tak godina, vec uvijek dio zapadne civilizacije!

OB
-obrisani-
23:33 26.09.2011.

Kudrin nije htio biti u buducoj vladi, jer se ne slaze s Medvedevom, iako je pametniji od njega. No Medvedev je bolji \'pusac\' i odmah je ostavku prihvatio. Sigurno, ali polako, Rusija se sprema odbaciti demokraciju (ali kako mozes odbacitii nesto, sto nikad nisi ni imao?) kao uredjenje sustava ili ce je prilagoditi sebi u skladu sa svojom povijesti, kulturom i tradicijom gdje je uvijek bila znacajna autokratska nota. Ruski covjek ce opet zivjet u nekoj vrsti diktature! Oni to vole. Putin je autokrat, a da izvede tako nesta mora narodu pokazat razlog tom radikalnom cinu, a bojim se da ce to pokazat u vanjskoj politici. On (Putin isto kao i Borath) nikada nije prezalio unistenje svoje prve domovine od strane zapadnih kapitalistickih sila. U Rusiji doista nevrijede pravila zapadne demokracije, nikada nisu... i vjerovatno nikada nece. Ali s pozitivnije strane, tako se oni stite od manipulativnih podhvata na svoje parlamentarne i predsjednicke izbore od strane zapadnih sila. - \"Ako se ne slažete s predsjednikovom politikom, možete učiniti samo jedno: dati ostavku. \"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije