Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruskog predsjednika dočekala euforija i potpuna prometna blokada Beograda

Medvedev na dar Tadiću i Srbiji donio kredit od milijardu eura

tadic2
Foto: Reuters
1/2
Autori: M. Mik., A.Be.
20.10.2009.
u 08:26

U atmosferi masovne euforije i sigurnosne prometne blokade većeg dijela Beograda, Medvedev se sastao s kolegom Borisom Tadićem, položio vijenac žrtvama NOB-a, održao govor u parlamentu i posjetio Srpsku patrijaršiju.

Nasmijani Dmitrij Medvedev danas je postao prvi ruski čelnik koji je posjetio Srbiju. Datum nije slučajan – 20. listopada obljetnica je oslobađanja Beograda od nacističke okupacije, u u kojem su prije 65 godina uz jugoslavenske partizane ginuli i Sovjeti iz Četvrtog korpusa Crvene armije.

U atmosferi masovne euforije i sigurnosne prometne blokade većeg dijela Beograda, Medvedev se sastao s kolegom Borisom Tadićem, položio vijenac žrtvama NOB-a, održao govor u parlamentu i posjetio Srpsku patrijaršiju.

 

Istog je dana potvrđeno da je Moskva odobrila Beogradu kredit od milijardu eura.
– Rusija nastavlja podržavati zalaganja Srbije za teritorijalnu cjelovitost Kosova, ali i poštuje eurointegracijske planove srpskih vlasti – izjavio je Medvedev. Tadić je izjavio da bi Rusiji bilo korisno imati prijateljsku državu unutar Europske unije.

 

Zadovoljan je metodikom kojom Gazprom osuvremenjuje Naftnu industriju Srbije, čiju lanjsku privatizaciju dio tamošnje javnosti smatra sramotnim poltronskim predavanjem srpske industrije Rusima ispod cijene, u zamjenu za podršku oko Kosova. Kremlj u Beogradu ima sigurnog igrača za realizaciju plinovodskog projekta Južni tok, dok Srbija u Rusiju već sada izvozi gotovo polovicu svog godišnjeg uroda voća. Posjet ruskog predsjednika dekoriran je nizom rituala kojima su slavljene rusko-srpske veze.

 

U središtu Beograda otkriven je spomenik Aleksandru Puškinu, u povodu godišnjice oslobađanja Beograda održan je koncert ‘Stotinu srpskih truba’ na kojem su, uz domaće standarde, izvedene i ‘Balkan-beat’ verzije Kaćuše, Kazačoka i drugih ruskih melodija.

Ključne riječi

Komentara 370

BG
bgcd
14:55 20.10.2009.

Svasta ima da se procita,koje lazi ,izmisljanja,prvi pur cujem da je srpski jezik nastao od hrvarskog,ne nemam vise reci na ove lazi i izmisljanja,drs te se vi prosinca,zrakopllova,nogometa to je najpravilnije.

OB
-obrisani-
15:40 20.10.2009.

agramer , pa ti si stvarno bolid koji nezna ništa , da u Beogradu je bio predsednik Hrvat , a zvao se Stipe Mesić ne znam dal si čuo za njega , a predsednik vlade je bio Ante Marković Takođe Hrvat !

BG
bgcd
22:00 20.10.2009.

agramer198,samo se vi nadajte ha,dobicete kao i od LJu banke,tvrd lakovan,dobro spakovan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije