Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE IZ STOŽERA

Jandroković: Rezultati su sjajni, pokazuju da će karta Hrvatske ponovno biti plava

Izborni stožer kandidata za gradonačelnika Zagreba Davora Filipovića
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/10
16.05.2021.
u 22:08

Najnovije vijesti i reakcije iz stožera HDZ-a pratite na portalu Večernjeg lista

U središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma potporu kandidatu za gradonačelnika Zagreba Davoru Filipoviću došli su pružiti premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Sabora Željko Reiner, ministri Davor Božinović, Tomo Medved, Gordan Grlić Radman i Nikolina Brnjac te drugi istaknuti članovi stranke.

Nakon neslužbenih rezultata DIP-a, iz HDZ-ovog stožera stižu poruke da su zadovoljni rezultatom postignutim na nacionalnoj razini, no u stožeru ipak vladaju nevesela lica zbog male šanse za ulazak njihovog kandidata za gradonačelnika Zagreba u drugi krug.

 

Tijek događanja:

21:43 Jandroković komentira prve neslužbene rezultate DIP-a

 

- Moram reći da smo izuzetno zadovoljni. Od 20 županija u 15 njih su HDZ-ovi kandidati na prvom mjestu. U pet njih izgleda da neće biti niti drugog kruga. U 10 naši kandidati će ući kao favoriti. U dvije županije smo ušli u drugi krug s drugog mjesta, a u tri županije naš kandidat neće biti u drugome krugu. Dakle, radi se o sjajnim rezultatima. Ovi rezultati nagovješćuju da bi mogli biti bolji nego 2017. godine, tim više što i u svim većim gradovima koje smo imali 2017. godine, koliko vidim i sad u prvom krugu je dosta uvjerljiva pobjeda. Kao što sam i najavio, ponovno će karta Hrvatske biti plava i to nas jako raduje - kazao je Jandroković.

Upitan za rezultat u Zagrebu, odbacio je tvrdnju da se radi o debaklu.

- Mi smo na zadnjim izborima dobili 5 posto, na ovim izborima je 10 posto. Vidjet ćemo kako će biti konačno. Što se tiče naše liste za Skupštinu, ona je na razini od prije četiri godine - rekao je.

21:20 Nakon prvih neslužbenih rezultata koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo u izbornom stožeru HDZ-a tišina, nevesela lica i tuga u očima ispod maski. Sada je svima jasno da njihov kandidat Davor Filipović teško ima šanse za ulazak u drugi krug iako mu se prednost povećala u odnosu na izlazne ankete.

20:30 Sa osvojenih 16,76 posto u Rijeci, HDZ u Gradskom vijeću zasad dobiva šest mandata. U Osijeku HDZ osvaja, prema drugim rezultatima izlaznih anketa, 42,49 posto glasova, što bi mu donijelo 15 mjesta od mogućih 31 u Gradskom vijeću.

20:23 Ivan Radić u Osijeku uvjerljivo vodi s 39,89 posto osvojenih glasova.

- Nema euforije. Nastavljamo i naredna dva tjedna raditi kao i protekle četiri godine. Konstruktivno, zajedno s našim sugrađanima, predstavljajući projekte koje su prepoznali. Zahvaljujem svim građanima na izlasku i čestitam protukandidatima na ostvarenom rezultatu. Apsolutno nam je svejedno s kim ćemo u drugi krug. Ono što želimo je da to bude jedna fer utakmica - kazao je Radić.

>> Uživo iz Osijeka (Izvještava: Suzana Lepan Štefančić)

 

20:17 UŽIVO Reakcije iz zagrebačkog HDZ-a nakon drugih rezultata izlaznih anketa (Izvještava: Mia Mitrović)

- HDZ ostaje pobjednička stranka. Sve općine, gradovi i županije gdje su na čelu bili naši članovi, očekujemo da će biti i ubuduće. HDZ nije izgubio niti jednu općinu ili grad. Ono što posebno izdvajamo kao postignuće ili iskorak HDZ-a, radosni smo vidjeti rezultate u Osijeku. Isto tako ulazak našeg kandidata u drugi krug u Splitu. I u Rijeci nije isključen ulazak kandidata HDZ-a u drugi krug, ali jednako tako i Zagreb. Ovo su još uvijek izlazne ankete - rekao je Tomo Medved.

19:31 U zagrebački stožer stigao je i Davor Filipović.

19:30  - U izlaznim anketama sudjeluju oni koji su motivirani i žele promjenu. Simpatizeri HDZ-a ne vole ankete pa smatram da su ove brojke prenapuhane te da će se tijekom večeri stvar preokrenuti u korist našeg kandidata i smatramo da će ući u drugi krug. Tomašević će dakako ući u drugi krug, ali njegova će se prednost otopiti - rekao nam je dobar poznavatelj prilika u HDZ-u koji je želio ostati anoniman.

19:20 Član Predsjedništva HDZ-a Željko Reiner poručio je da HDZ stoji jako dobro, dok je SDP prošao loše u Splitu, kao i u ostalim gradovima.

- Sasvim je jasno da ćemo daleko bolje stajati u Rijeci nego na zadnjim izborima.U Zagrebu znate i sami da je većina medija već šest mjeseci unaprijed proglašavala Tomaševića za sigurna pobjednika. Sada to baš nije tako. Naš kandidat, profesor doktor Filipović je tu negdje i vjerujemo da će ući u drugi krug. Mi zapravo stojimo jako dobro. U svim ostalim gradovima u kojima smo i prije obnašali vlast i sada stojimo odlično - rekao je.

Upitan za rezultate u Splitu gdje je HDZ-ov Vice Mihanović osvojio 23,4 posto i nalazi se na drugom mjestu iza Ivice Puljka (Centar), kazao je:

- To treba tek vidjeti kako će biti na kraju. Sada stvari izgledaju možda drugačije nego što će biti kasnije. Izvjesno je da je SDP prošao jako loše u Splitu, kao i u ostalim gradovima, a kako će cijela priča završiti to ćemo tek vidjeti. Ovo su bile samo izlazne ankete.

19:10  Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kazao je za HRT da vjeruje da će Filipović ipak ući u drugi krug, a rezultatom HDZ-a na nacionalnoj razini su zadovoljni.

- Drago mi je da je izlaznost relativno velika. Ono što možemo već sad prepoznati da je HDZ u proteklih 5 godina zadržao ulogu prve stranke u RH. Ono što očekujemo je da će to biti najmanje kao rezultat prije četiri godine. Posebno mi je drago da imamo u Osijeku, Splitu, a vjerujem i u Zagrebu, kandidate koji ulaze u drugi krug. Strpimo se neka se izbroje glasovi. Ja sam uvjeren u ulazak u drugi krug Davora Filipovića. A u drugom krugu će dobiti još dodatnu mogućnost za predstaviti se kao najbolji kandidat za gradonačelnika - rekao je.

16.05.2021., Zagreb - Izborni stozer kandidata HDZ-a, HSLS-a i HSU-a za gradonacelnika Zagreba Davora Filipovica u sredisnjici HDZ-a na Trgu zrtava fasizma 4. Tomo Medved Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL - Ilustracija

19:08 Kako doznajemo, u HDZ-ov su stožer već su pristigli premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ministar rada i socijalne skrbi Josip Aladrović, ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman i Mate Granić. Stigli su i potpredsjednik Sabora Željko Reiner, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar branitelja Tomo Medved.

19:07 U HDZ-ovoj središnjici nisu s veseljem dočekali rezultate izlaznih anketa koje njihova kandidata Davora Filipovića stavljaju tek na četvrto mjesto iza Tomislava Tomaševića, Jelene Pavičić-Vukičević i Miroslava Škore.

 

 

Komentara 23

Avatar Niko
Niko
19:25 16.05.2021.

Gdje prestaje asfalt počinje HDZ

Avatar anlaser
anlaser
20:18 16.05.2021.

Kada će konačno početi pad zločinačke udruge ?

DA
darwil
20:10 16.05.2021.

A Plenki rekao da je Filipović najbolji kandidat, a komentatori ga nazvali ,netalentiranim,neobjektivnim,nesposobnim,sklonog vrijeđanju i kakvom pokazivanju ikakove sposobnosti.Kaj bi bilo sa Zagrebom da je taj gradonačelnik.Bolje da ne mislim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije