Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TREBA ISKAZATI POŠTOVANJE'

Medved o obilježavanju: 'Ne očekujem da će se napetosti odraziti na Kolonu sjećanja'

Vukovar: Na Trpinjskoj cesti obilježena je 29. obljetnica pogibije  generala - bojnika Blage Zadre
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/7
16.10.2020.
u 15:28

Govoreći o situaciju u društvu Medved je kazao kako premijer i članovi Vlade zagovaraju argumentiranu raspravu i odgovarajući odnos u društvu.

Poslije polaganja vijenaca na grobu general bojnika Blage Zadre i Alfreda Hila, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata, ministar branitelja Tomo Medved u izjavi novinarima progovorio je i napetostima u društvu kao i brojnim izjavama koje su izazvale dodatne napetosti.

- Ne očekujem kako će se napetosti u društvu odraziti na Kolonu sjećanja u Vukovaru. S obzirom na broj novo zaraženih svakako je da će se organizacija obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje voditi epidemiološkom situacijom. Vlada će se u organizaciji Kolone sjećanja, kao i cijelog Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, voditi epidemiološkim smjernicama jer je dužna voditi brigu o zdravlju ljudi. Povećava se broj zaraženih koronavirusom, predstoji nam svakodnevno praćenje, u skladu s preporukama Stožera i struke vidjet ćemo na koji način organizirati Kolonu sjećanja, rekao je Medved.

Dodao je i kako svi zajedno svjedočimo neodgovarajućem medijskom istupu, neodgovarajućim tekstovima i sadržajima na društvenim mrežama i medijima što on i ostali ministri osuđuju te pozivaju da se sve to izbjegava.

Govoreći o situaciju u društvu Medved je kazao kako premijer i članovi Vlade zagovaraju argumentiranu raspravu i odgovarajući odnos u društvu.

Istakao je i kako unatoč svim teškim izjavama očekuje da će na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, koja se obilježava 18. studenoga, zajedno s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom dostojanstveno iskazati poštovanje žrtvama Vukovara i Škabrnje.

VIDEO: Blago Zadro: "Za Hrvatsku ću dati život, samo da mi je doživjeti dan kad bude nezavisna i priznata."

Komentara 1

AN
ante7
15:01 17.10.2020.

Mali pelinković

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije