Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANITELJSKE MIROVINE

Medved: Novi zahtjevi za braniteljskim mirovinama neće probiti proračun

Tomo Medved
Marko Prpić/PIXSELL
05.07.2018.
u 11:18

Ministarstvo u potpunosti vlada situacijom

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ustvrdio je u četvrtak da novi zahtjevi za braniteljskim mirovinama neće probiti proračun sljedeće godine, te da Ministarstvo u potpunosti vlada situacijom.

Novinarima ispred Banskih dvora, koje je uoči Vladine sjednice zanimalo hoće li previše braniteljskih zahtjeva probiti proračun sljedeće godine, Medved je odgovorio kako nema bojazni od probijanja proračuna.

'Neće probiti proračun, sve dosadašnje aktivnosti i podneseni zahtjevi su u okviru projekcija koje smo radili u vrijeme dok smo radili zakon', rekao je.

Medved je prošlog tjedna komentirao povećan broj zahtjeva za braniteljskim mirovinama rekavši kako nije iznenađen brojkom od 8490 osoba, koliko ih je u zadnjih pet mjeseci zatražilo status ratnog vojnog invalida, jer je u prethodnom razdoblju odbijeno 7000 zahtjeva.

Komentara 7

Avatar 15545
15545
12:46 05.07.2018.

svaki dan sve vise i vise branitelja...

VO
vorda400
11:58 05.07.2018.

Tvoj proračun neće probiti ali državni to je druga prića

FE
fefellerunt
11:54 05.07.2018.

Tko koga mulja ovdje? sa jedne strane DESETLJEĆIMA se već priča kako nema dovoljno za mirovine, a ovaj priča da se neće probiti proračun. Problem je da se nikad neće napraviti poštena revizija, i ratnih puteva i medicinske dokumentacije ,, jer bi onda osim priomatelja morali odgovarati i oni koji su im to dali . Sa druge strane, dijelu branitelja nije ispunjena niti jedna točka ugovora od strane države i to Medved jako dobro zna, ali za njih uopće ne brine m jer nisu brojno biračko tijelo Ipak , on jebio na čelu kadrovske sa prijatlejem Lucićem za vrijeme kad je sustav OS-a napustilo prkeo 20 000 branitelja , jer je više držao do onih koji su došli '95 i kasnije u HV od onih koji su tamo od '91-'94 , osim naravno probranih izuzetaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije