Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR BRANITELJA

Medved: Nećemo stati dok ne nađemo i posljednju osobu nestalu u Domovinskom ratu

Vukovar: U posebnim epidemiološkom mjereama krenula Kolona sjećanja
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
18.11.2020.
u 21:38

Hrvatska još traga za 1869 osoba nestalih tijekom Domovinskog rata.

Ministar hrvatskih branitelj Tomo Medved u srijedu je u Vukovaru izrazio uvjerenost da će Hrvatska u idućem razdoblju imati konkretne rezultate u pronalasku nestalih osoba iz Domovinskog rata, naglasivši važnost razmjena informacija sa Srbijom o lokacijama grobnica.

"Nećemo se umoriti i stati dok ne pronađemo i posljednju osobu nestalu u Domovinskom ratu", izjavio je za RTL ministar Medved koji je danas u Vukovaru u izaslanstvu državnog vrha sudjelovao u Koloni sjećanja, u povodu obilježavanje Dana sjećanja na žrtve iz Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

VIDEO: Premijer Plenković u Vukovaru: “Hrvatska ima snage za iskorake koji su važni za suživot, pomirdbu i povijesnu istinu.”

 Upitan o suradnji sa Srbijom i očekivanjima otvaranju arhiva JNA i ostalih dokumenata, koji bi mogli pomoći otkriti gdje su nestali, ministar Medved je podsjetio da je državni tajnik Ministarstva branitelja krajem listopada bio u Srbiji. 

 "Želim ovdje izraziti jedan važan detalj da je državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Stjepan Sučić 23. listopada boravio u Srbiji. Razgovarao je s najvišim dužnosnicima Srbije koji rade na aktivnostima, koji su zaduženi za proces pronalaska nestalih osoba i tu su dogovoreni snažni iskoraci glede razmjene saznanja i informacija", rekao je Medved.

 Ono što je jako važno, dodao je, "prije svega je razmjena postojećih saznanja koje ima Republika Hrvatska i Republika Srbija, a potom i dostava informacijama o pozicijama odnosno o lokacijama masovnih grobnica".

  "Očekujem da ćemo u idućih 30 dana imati još nekoliko sastanaka na najvišoj razini na tu temu. (...) Uvjeren sam da ćemo imati rezultate u pronalasku posmrtnih ostataka naših nestalih osoba" rekao je ministar Medved. Izrazio je uvjerenje da ćemo u idućem periodu, na temelju ovog sastanka, imati konkretne rezultate.

 Nećemo se umoriti i nećemo stati dok ne nađemo i posljednju nestalu osobu iz Domovinskom ratu, dodao je ministar hrvatskih branitelja.

 Hrvatska još traga za 1869 osoba nestalih tijekom Domovinskog rata.

VIDEO: Vukovarski vodotoranj bio je pogođen s više od 600 neprijateljskih projektila i postao simbol stradanja i otpora grada

Komentara 41

KL
Keva lekarka, cale major KOS-a
21:55 18.11.2020.

Medved, vi iz HDZ-SDSS koalicije nećete stati dok ne zaštitite i zadnjeg srpskog ubojicu. Evo, sad je prošao Vukovar, od sutra se počinje s odbacivanjem optužnica protiv čet-nika iz Negoslavaca koje ste ad-hoc podigli uoči obljetnice.

FO
FONZA
22:26 18.11.2020.

Ud-ba iz SDP-HDZ krije svoje zmijske noge vec 30 godina....sve se zna, nista vi ne otkrivate...vec - skrivare....

Avatar Observer
Observer
22:07 18.11.2020.

Licemjeri u hrvatskoj Vladi, nije ih sram, ne drze do svojeg obraza, vaznije su im ruke koalicijskih partnera u Saboru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije