Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prve smjene

Medved na čelu Privrede, Vlado Lovreković čelnik Komunalca

Zlatko Medved preuzeo ponovno petrinjsku Privredu
Antun Petračić/VLM
03.07.2013.
u 11:00

U obje gradske tvrtke danas i sutra postavljaju se i novi članovi upravnih odbora

U fotelje petrinjskih gradskih tvrtki Privreda i Komunalac jučer su sjeli novi direktori. Odlukom Darinka Dumbovića (HNS), gradonačelnika Petrinje i predsjednika Skupštine tih društava, umjesto Ljiljane Križanić (HSS) i Peje Trgovčevića (HSP), ustoličeni su Zlatko Medved (HSLS) i Vlado Lovreković (HNS). 

Povratak direktora

Zlatko Medved ovdje je neprekidno od 2007., a do promijene gradske vlasti 2009.  bio je direktor toga društva za vodoopskrbu, odvodnju, gradnju i održavanje. Nakon četiri godine kao strojarski tehničar, sada se vratio u upravnu zgradu.

– Trebat će obnoviti što više vlastitih gradskih podzemnih bunara za kvalitetnu opskrbu Petrinje jeftinijom izvrsnom pitkom vodom. Ostaje zadaća proširenja vodoospkrbnog sustava, nova kanalizacija i odvodnja. Morat ćemo nadomjestiti gubitak prihoda od tvornice Gavrilović, koja je sa svoja tri vlastita bunara smanjila kupnju naše vode, prioritete navodi Z. Medved. Na prvom katu iste zajedničke zgrade dviju tvrtki, direktorski posao počinje Vlado Lovreković, novak u djelatnosti odlaganja i skrbi komunalnog otpada, održavanja čistoće javnih površina, zelenila i gradske  rasvjete, upravljanja tržnicom i grobljima.

Tražio je sto dana

– Od gradonačelnika sam zatražio stotinu radnih dana uhodavanja, a od zaposlenika odgovornost i stručnost. Uočio sam višak radnika, ali se ni jedan neće otpustiti, nego iznaći mogućnost proširenja poslova i usluga. Gospodarenje otpadom, a osobito saniranje gradskog odlagališta u Taborištu spada u goruće, neodgodivo  rješavanje, kazao je V. Lovreković.  Strojarski je  tehničar, branitelj  Domovinskog rata, četiri godine bio volonterski  predsjednik  Turističke zajednice Petrinje, upravitelj ili direktor nekoliko kooperantskih privatnih i vlastitih tvrtki. Pejo Trgovčević, jučer smo doznali, u kadroviranju koalicije Sisačko moslavačke županije, bit će uskoro imenovan za direktora županijske agencije SIMORA-e, a Ljiljana Križanić koristi godišnji odmor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije