Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KB DUBRAVA

Medved, Beroš i Krstičević posjetili Prebega u bolnici

Vjekoslav Prebeg
Foto: Vlada RH
1/5
23.09.2022.
u 13:52

Zaželjeli su mu brz oporavak te zahvalili ravnatelju Ivici Lukšiću i osoblju KB Dubrava na skrbi koju mu pružaju.

Izaslanstvo Vlade, u kojem su bili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar zdravstva Vili Beroš i posebni savjetnik predsjednika Vlade Damir Krstičević, posjetilo je u KB Dubrava u Zagrebu Vjekoslava Prebega, koji je nakon pet mjeseci provedenih u ruskom zarobljeništvu oslobođen i vratio se u Hrvatsku.

Zaželjeli su mu brz oporavak te zahvalili ravnatelju Ivici Lukšiću i osoblju KB Dubrava na skrbi koju mu pružaju.

Ujedno, izrazili su zadovoljstvo što je ova iznimno složena i osjetljiva višemjesečna aktivnost završila uspješno zahvaljujući naporima Vlade i hrvatske diplomacije, u suradnji s Ukrajinom i Saudijskom Arabijom, priopćeno je iz Vlade. 

Podsjetimo, Prebeg će najmanje do ponedjeljka ostati u bolnici. 

Nakon što su mu doktori utvrdili ranu od granate na desnom ramenu i vidljive ubode od stjenica, koje je zadobio za boravka u lošim uvjetima, te nakon testiranja PCR testom COVID-19, uslijedio je psihološki pregled. 

– Somatski je u redu, ali su psiholozi i psihijatri zaključili da je nakon svih teških situacija i trauma kroz koje je prošao svakako dobro za njega da razgovara sa stručnjacima, da mu se pruži psihološka pomoć. Zato će ostati još neko vrijeme kod nas, do ponedjeljka sigurno – rekao nam je prof. Toni Kolak, pomoćnik ravnatelja KB-a Dubrava, koji i sam ima veliko ratno iskustvo s bojišnica u Hrvatskoj i BiH. 

Komentara 6

MA
marmelada
15:58 23.09.2022.

Jel dotur Vili ponijeo eliksir besmrtnosti sa sobom?

DU
Deleted user
15:01 23.09.2022.

Treba mu dodijeliti status branitelja i HRVI! Neka mu kupimo i stan te mu omogućimo dostoju mirovinu i nazovemo u svakome gradu jednu ulicu po njemu!

GO
goran2hr
14:54 23.09.2022.

Što to znači? Je su li ga oni tamo poslali? Ide li bolnički račun u Ukrajinsko veleposlanstvo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije