Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE MOŽE SE NIŠTA PODUZETI'

Sud u Haagu odbacio zahtjev BiH za revizijom presude protiv Srbije

BiH
Foto: Zvonimir Ćorić/PIXSELL
09.03.2017.
u 14:28

U obrazloženju se navodi da je razlog taj što nije bilo suglasnosti trojice članova Predsjedništva BiH prilikom Softićeva imenovanja da bude na čelu revizije

Međunarodni sud u Haagu odbacio je legitimitet Sakiba Softića kao agenta BiH u zahtjevu za revizijom presude protiv Srbije za agresiju i genocid, javljaju mediji.

U obrazloženju se navodi da je razlog taj što nije bilo suglasnosti triju članova Predsjedništva BiH prilikom Softićeva imenovanja da bude na čelu revizije, a ova odluka vjerojatno znači da će Međunarodni sud odbaciti i sam zahtjev za reviziju presude, piše Blic.

Sud je prethodno poslao na zasebne adrese trojice članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine kuvertirana pisma u vezi s revizijom presude, što je Večernji list prošli mjesec prvi objavio.

– Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima. Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela uime Bosne i Hercegovine kao države, glede zahtjeva za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija). 
Stoga, ne može se ništa poduzeti glede dokumenta pod nazivom ''Aplikacija za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija)'' – stoji u pismu koje je članovima Predsjedništva BiH uputio Philippe Couvreur, pisar Međunarodnog suda u Haagu, prenosi Klix.

>> Međunarodni sud poštom ‘sazvao’ sjednicu Predsjedništva

>> Hrvati neće birati stranu u sporu između Bošnjaka i Srba

Komentara 47

SV
svojaja
16:25 09.03.2017.

To je tako kada jedan fundamentalista, lider jedne stranke u drzavi, uvrti sebi u glavu da je on gazda drzave. Ovaj je garant umislio da je u nekoj pecini na Bliskome Istoku, pa da vrijede ista pravila poglavica plemena kao i kod njih.

Avatar EU Srbin
EU Srbin
15:20 09.03.2017.

iskreno mi nije bilo jasno sta zeli s tim postici osim zamagliti mutne radnje pred svojim biracima. ima on oraha podosta, a pare se ulijevaju u njegov kalifat iz Arabije da se ne zna ni ko, ni kome, ni sta, ni gdje?

SE
sesede
15:30 09.03.2017.

Kada ce Srbi izkazati zahvalnost braci Hrvatima za sve usluge u BiH od 91 pa do danas. Vole Hrvati Srbe kakvi god bili vise od Bosnjaka.... to samo budali nije jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije