Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE IZMJENU PROPISA ZA STRANCE

Međugorje od vlasti traži antigenski test ili cijepljenje za ulazak turista u BiH

Hrvoje Jelavic/PIXSELL
07.04.2021.
u 18:14

Za ulazak u BiH nije potrebna nikakva posebna potvrda za državljane susjednih Hrvatske, Srbije i Crne Gore, te državljana Bosne i Hercegovine koji dolaze iz inozemstva. Svi drugi državljani obvezno moraju posjedovati negativan PCR test

Turistički djelatnici iz Međugorja zatražili su u srijedu od vlasti u BiH priznavanje antigenskog testa ili potvrde o cijepljenju protiv koronavirusa za ulazak hodočasnika iz trećih zemalja u BiH, što bi bilo posebno značajno u ovoj godini kada se obilježava 40 godina od navodnih Gospinih ukazanja.

Kako je priopćeno nakon sjednice Udruženja turizma, hotelijera i iznajmljivača soba, od Vijeća ministara BiH će se zatražiti da što prije promijene propise za ulazak stranaca u BiH. Oni predlažu da uvjet za ulazak bude negativan antigenski test ili potvrda o cijepljenju, odnosno potvrda o preboljelom covidu-19.

Za ulazak u BiH nije potrebna nikakva posebna potvrda za državljane susjednih Hrvatske, Srbije i Crne Gore, te državljana Bosne i Hercegovine koji dolaze iz inozemstva. Svi drugi državljani obvezno moraju posjedovati negativan PCR test za ulazak u zemlju.
Turistički djelatnici i hotelijeri iz Međugorja zatražili su i da se otvori mobilni punkt za testiranje hodočasnika u Međugorju, te da se u skladu s mogućnostima, subvencionira testiranje.

Kako se navodi, veliki broj hodočasničkih skupina iskazao je ove godine zanimanje za dolazak u Međugorje. Zbog trenutačnih mjera koje su na snazi širom Europe veliki broj dolazaka hodočasnika također je upitan.

Prema procjenama turističkih djelatnika i hotelijera, tijekom prošle godine zbog epidemije koronavirusa ostvareno je tek 10 posto noćenja i prihoda u odnosu na ranije godine. Procjenjuje se da je do epidemije koronavirusa ovo svjetski poznato hodočasničko središte posjećivalo oko 1,5 milijuna turista.

U 2021. godini obilježava se četrdeset godina od navodnog ukazanja Blažene Djevice Marije koja se ukazala pred tada šestero mladih. Dio vidjelaca tvrdi da im se Gospa i danas ukazuje, a zbog poruka koje šalje naziva ju se Kraljicom mira. Sveta Stolica utemeljila je posebno povjerenstvo koje je istraživalo međugorski fenomen, a papa Franjo imenovao je nadbiskupa Henryka Hosera za apostolskog administratora.

Ključne riječi

Komentara 2

CR
CROLINDA
08:05 08.04.2021.

ne zarazi bližnjega svoga - mrtvi i bolesni ne mogu ići na posao i raditi - ova pošast već ima razmjere svjetskoga biološkog rata - milijuni su umrli i ostali bez posla bez kruha za obitelj -

CR
CROLINDA
08:01 08.04.2021.

međugorje je rasadnik korone – kažu da gotovo niko ni u ispovjedaonicu ne nosi masku a za Uskrs su kolone – u taj mali zatvoreni prostor- zašto svećenici to dopuštaju – zašto bi Gospodinu smetala zaštitna maska u ispovjedaonici i u crkvi ako mu (po tim istim svećenicima) ne smeta pričest na neposvećene ruke – takvo ponašanje svećenika je kontradiktorno samo u sebi – ne razumijem što to mnogim ljudima nije jasno i razumljivo u riječi “zarazno” – pa i u Starom zavjetu se savjetuje u okolnostima zaraze da zaraženi peru ruke i pokriju usta krpom i i odmaknu se od drugih ljudi – milijuni su umrli u svijetu i milijuni su ostali bez posla bez kruha za obitelj – ne ponašaj se nesavjesno i komotno – a kad zaraziš nekoga ko će podleći ne prišivaj to ni Bogu ni Đavlu – to nije volja Božja nego tvoja volja da se ponašaš kako je tebi lakše i komotnije a na nečiju štetu po zdravlje i po život – zdravlje i život ne treba bezveze nepotrebno iz čiste nebrižnosti ugrožavat – ni svoje ni tuđe – nije nam Bog dao ni život ni zdravlje da se tako odnosimo prema njima - ja ga ne bih odriješjo od grijeha- nijednoga koji ulazi u zatvorenu ispovidaonicu bez maske – jaka mu ispovijed – možeš mislit – kad je nesavjestan ušao i takav će i izić i nastavlja dalje na isti način – niti je se valjalo ispovijedio niti je se valjalo pričestio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije