Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatikan

Međugorju status svetišta, ne i mjesta ukazanja

'24.06.2011., Medjugorje - Od ranog jutra rijeke hodocasnika pohode Medjugorje u kojem se na danasnji dan Gospa prije 30 godina prvi put ukazala mladim Medjugorcima. Iz godine u godinu broj hodocasnik
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
25.07.2013.
u 22:15

Povjerenstvo koje je razmatralo slučaj 
svetišta donijelo je odluku, no teško je napisati konkretno rješenje

U Međugorje odlaze mnoge poznate osobe, kako bi se onda napisalo da su tamo bile, da su bile u svetištu koje nije priznala Crkva, kazao je glavni urednik TV 2000 u vlasništvu Talijanske biskupske konferencije, Dino Boffo. Na primjedbu jedne gledateljice u studiju, koja od prošle godine stalno odlazi u Međugorje, zašto Crkva ne priznaje međugorski fenomen, Boffo je kazao kako je teško napisati \"rješenje\".

Istražno povjerenstvo koje je 2010. osnovala Kongregacija za nauk vjere zaključilo je rad, ali se još ne zna do kakvog je zaključka došlo. Pretpostavlja se da će biti ponovljena formula koju je 1991. izrekla Jugoslavenska biskupska konferencija, odnosno kako se \"ne može utvrditi da se radi o nadnaravnome\". Neće se, dakako, napisati ni da je riječ o nečemu što nisu ukazanja koja mogu biti priznata, odnosno da se radi o prijevari, jer ljudi odlaze u Međugorje moliti se, a to je već razlog zbog kojeg se neki fenomen ne smije omalovažiti.

I unutar Crkve i Vatikana ima onih koji drže da i međugorski fenomen ulazi u opće crkvene kriterije koje je Kongregacija za nauk vjere usvojila 1978. za određivanje ukazanja. Sama činjenica da je Međugorje polučilo velike duhovne plodove možda bi mogla prevagnuti na vagi ocjene samoga fenomena. Moglo bi se dogoditi i da Međugorje bude zbog toga za sada proglašeno marijanskim svetištem, ali ne zbog ukazanja. Komisija svoje izvješće treba predati Kongregaciji za nauk vjere, koja ga zatim treba predočiti papi Franji.

>>Snagu brenda Međugorja 
nema nijedna hrvatska destinacija!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije