Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARKANOVCI DILERI

Među mafijašima vode arkanovci

kokain
Reuters
29.01.2010.
u 14:37

Srpsko-crnogorska mafija poslije krijumčarenja cigareta prešla je na krijumčarenje kokaina, a njezinu okosnicu čine bivši "Arkanovi tigrovi".

RIM – Srpsko-crnogorska mafija poslije krijumčarenja cigareta prešla je na krijumčarenje kokaina, a njezinu okosnicu čine bivši pripadnici paravojne jedinice  "Arkanovi tigrovi“ koju je vodio ratni zločinac Željko Ražnjatović zvani Arkan, ubijen 2000. godine. Talijanska istraga nazvana "Šah-mat“, pokrenuta prije tri godine, zaključena je uhićenjima 30 osoba, od kojih 12 u inozemstvu (Srbiji, Crnoj Gori, Albaniji, Švedskoj i Švicarskoj). Zaplijenjena je i velika količina kokaina, kao i imovina vrijedna oko dva milijuna eura. Srpsko-crnogorski mafijaši, koji su devedesetih godina prokrijumčarili u Italiju više tisuća tona cigareta, sada su sklopili dogovor s kolumbijskim krijumčarima kokaina. Kokain su prodavali talijanskoj mafiji u pokrajini Pugliji. Istraga je utvrdila kako je tim putem u Italiju prokrijumčareno 76 kilograma čistog kokaina, a zaplijenjeno je devet kilograma.

Talijanski nacionalni protumafijaški tužitelj Pietro Grasso izjavio je kako je ta akcija provedena zahvaljujući međunarodnoj suradnji u borbi protiv kriminala, a na osnovu zakona iz 2006. o međunarodnom kriminalu.

Razotkrivena mafijaška organizacija bila je sastavljena prvenstveno od Srba, Crnogoraca i Talijana i imala je mnogo "kriminalne radne snage sastavljene od osoba koje su svojedobno regrutirane u redovima srpskih paravojnih snaga Željka Ražnjatovića", kazao je Antonio Laudati, tužitelj u gradu Bariju. Droga su krijumčarili stavljajući je zajedno s plastičnim materijalima sličnima onome za proizvodnju podložaka za kompjutorske miševe.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:47 29.01.2010.

Oval VL sve zna, jedino ne zna gde su \" topnički dnevnici \" !

OB
-obrisani-
02:58 30.01.2010.

Bio je on macan, a i koka mu je sexy.

TC
tigar-cro
07:25 30.01.2010.

Ima li VL, nekih....novih vijesti??? Ova je (pra)stara!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije