Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI Županijska skupština nije donijela glavni dokument

Međimurska županija: Vijećnica HNS-a glasala protiv proračuna za 2009.

19.12.2008.
u 16:20

Skupština Međimurske županije nije uspjela donijeti proračun za 2009. godinu! Vladajućoj koaliciji HDZ-a i HNS-a nedostajao je jedan glas jer vijećnica HNS-a Grozdana Žagar nije podržala prijedlog proračuna!

Slijede sankcije?
Za proračun glasalo je 20 vijećnika, a trebao im je 21 glas. Protiv proračuna glasalo ih 19 vijećnika. Predsjednik međimurskoga HNS-a Marija Posavec najavio je, kako neslužbeno doznajemo, sankcije jer je u stranci dogovoreno da se proračun podrži. Očito u HNS-u još ima podjela.

Vijećnici su tražili da im se na stolove dostavi ugovor o strateškom partneru Ljekarni Čakovec, o čemu je pitanje već u aktualcu postavio vijećnik Ivica Perhoč (SDP). No, ugovor su dobili samo predsjednici klubova. Oporba je nakon stanke ustvrdila kako je župan Josip Posavec neovlašteno potpisao ugovor (riječ je o Mediki), na što je uzvratio da je osnivač Ljekarni Čakovec Poglavarstvo, a ne Skupština. Oporbeni vijećnici sasuli su paljbu na prijedlog proračuna.

Vrlo oštar i na trenutke ironičan bio je haeselesovac Branko Levačić, a primjedbe su imali i vijećnici HNS-a koji smatraju da su proračuni sve napuhaniji. Predloženi proračun za 2009. je 194 milijuna kuna, od čega se čak 90 milijuna očekuje od prodaje zemljišta na poligonu bivše vojarne.

Neostvariva stavka
I to je bila jedna od meta vijećnika koji tu stavku smatraju neostvarivom nakon odluke Grada o GUP-u. Ako Skupština ne donese proračun do kraja godine, ide se na privremeno finaniciranje, a ako proračuna ne bude do krajka ožujka, Vlada će imenovati povjerenika.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije