Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srušili mu odluku o zaduženju

Međimurski župan o suradnji SDP-a i HDZ-a: 'Ne mogu to prihvatiti'

Matija Posavec
Foto: Ilustracija, Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
25.05.2020.
u 11:59

Zaustavljanje određenih projekata, uplitanje u neke stvari koje nemaju nikakve veze s predstavničkim tijelom i stvaranje neke koalicije i zajedničke suradnje SDP-a i HDZ-a, ja naprosto ne mogu prihvatiti, kaže Posavec.

Nezavisni međimurski župan Matija Posavec još nije, kako kaže, donio konačnu odluku na čijoj će listu na parlamentarne izbore. SDP mu nudi drugo mjesto u 3. izbornoj jedinici. No, u Međimurju se dogodila neuobičajena situacija da su SDP i HDZ "srušili" županov prijedlog o kratkoročnom kreditnom zaduženju županije za 25 milijuna kuna, čime su, tvrdi župan, zaustavili izgradnju bolničkog paviljona, a te dvije stranke tražile su i smjenu ravnatelja bolnice.

- Uvijek sam s pozicije župana razvoj Međimurja i realizaciju projekata stavljao iznad bilo kakvih međustranačkih ili političkih odnosa, i na taj smo način nastojali u posljednje tri godine funkcionirati u Županijskoj skupštini. Međutim, zaustavljanje određenih projekata, uplitanje u neke stvari koje nemaju nikakve veze s predstavničkim tijelom i stvaranje neke koalicije i zajedničke suradnje SDP-a i HDZ-a, ja naprosto ne mogu prihvatiti i zbog toga je došlo do opstrukcije nekih točaka koje su ključne i vitalne za realizaciju projekata u Međimurskoj županiji, prije svega vezano uz zdravstvenu skrb i obrazovanje - rekao nam je župan Posavec.

 

Na pitanje što je u pozaditi svega toga, rekao je da ne zna. Međimurje je imalo odlične rezultate oko koronavirusa.

- Bilo kakve kadrovske odluke, smjene ili promjene i uplitanje politike u zdravstveni sustav je nepotrebno - smatra Posavec.

Kako će funckionirati daljnja suradnja s SDP-om u Županijskoj skupštini?

- To treba pitati njih. Imamo zacrtani plan i program, i do kraja mandata moramo realizirati još 40 kapitalnih projekata. Radimo, gradimo, a ako netko drugi to želi opstruirati, neka to bude na njegovoj savjesti - rekao je.

Je li donio odluku na čiju će listu?

- Drugog lipnja stupa na snagu odluka o raspisivanju izbora, i tad počinju teči rokovi. Hajmo se do tada baviti poslom, a nakon toga ćemo razgovarati o izborima - rekao je Posavec.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Osvetnik_Ernesta_Fulira
Osvetnik_Ernesta_Fulira
12:22 25.05.2020.

Bijedni, mizerni, @dministratorski crve.... kad ja nešto napišem, tko si molim te ti da odlučuješ da li će to netko pročitati ili ne ?? Shvati da si gubitnik bio i ostao, da te već više od 6 mjeseci pobjeđujemo i ja i još nekoliko ovdje prisutnih komentatora i da samo podebljavaš svoj image jadnog gubitnika... sve ono što mi napišemo, većina ljudi već pročita prije nego ti obrišeš. Ne možeš dobiti ovu bitku. Nikako. Crvi i gliste ne pobjeđuju. Samo mogu upuzati dublje u blato i prljavštinu. Pa tako i ti.

AN
antiekstremist
12:05 25.05.2020.

Iiiii što je Posavec htio reći ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije