Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
normalizacija opskrbe

Medika isporučila lijekove bolnicama, ostale veledrogerije i dalje isporučuju ograničeno

Najveća hrvatska veledrogerija obustavila isporuku lijekova za sve 64 bolnice
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
09.04.2021.
u 15:34

Problem dugova prema veledrogerijama i dalje nije riješen pa će se iduće srijede ponovno održati sastanak na tu temu

Direktor Medike Jasminko Herceg potvrdio je u petak da je ta veledrogerija, nakon što joj je uplaćeno više od 200 milijuna kuna na ime duga za lijekove, ponovno isporučila lijekove bolnicama, no ostale najveće veledrogerije i dalje lijekove isporučuju ograničeno.

"Država je 1. travnja pustila milijardu kuna, mi smo od toga dobili više od 200 milijuna kuna. To smo platili dobavljačima, oni su nam isporučili robu i s tom robom opskrbljujemo bolnice", rekao je Herceg Hini.

Ističe kako problem dugova prema veledrogerijama i dalje nije riješen pa će se iduće srijede ponovno održati sastanak na tu temu.

"Razgovori se nastavljaju, idemo to rješavati korak po korak. Medika se, kao i uvijek, ponaša kao odgovorni dionik na tržištu. Najvažnije je da će pacijenti dobiti lijekove", kaže Herceg.

Medika je zbog 2,1 milijarde kuna duga prije desetak dana obustavila isporuku lijekova svim bolnicama.

U HUP-ovoj Koordinaciji veledrogerija doznaje se kako ostale tri najveće veledrogerije i dalje bolnicama ograničeno isporučuju lijekove.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako su ga predstavnici veledrogerija izvijestili da će od danas normalizirati opskrbu bolnica lijekovima, a razgovori o rješavanju dugova za isporučene lijekove se nastavljaju.

Premijer Andrej Plenković rekao je pak da će se kroz razgovore s veledrogerijama pronaći rješenja koja će omogućiti isporuku lijekova i najavio da će se dio obveze prema njima riješiti prije vjerojatnog rebalansa proračuna uvjetovanog koronakrizom, a dio nakon rebalansa.

Plenković je kazao da Beroš i ministar financija Zdravko Marić razgovaraju s predstavnicima veledrogerija, a vjeruje da je "riječ o ozbiljnim i odgovornim ljudima i da se normalno nastavlja funkcioniranje isporuke lijekova u našim zdravstvenim ustanovama".

VIDEO Primorsko-goranska županija ide u strogu karantenu: Zatvaraju se ugostiteljski objekti, škole prelaze na online nastavu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije