Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorila Pupovcu

Mediji u Srbiji dali veliku pozornost izjavi Vesne Pusić

d
Anto Magzan/Pixsell
04.01.2014.
u 19:13

Pusić je odgovorila Pupovcu kako nema povlačenja tužbe za genocid dok Srbija ne osigura podatke o nestalima

Svi važniji mediji u Srbiji izvijestili su o današnjem skupu u Srpskom narodnom vijeću u Zagrebu, posebno o izjavi hrvatske ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić koja je, kako javljaju tamošnji mediji, "odgovorila Pupovcu kako nema povlačenja tužbe za genocid dok Srbija ne osigura podatke o nestalima" što je bio svojevrstan odgovor na njegovu izjavu kako međusobne tužbe za genocid nemaju temelja.

- Napravljeni su pomaci po pitanju procesuiranja osumnjičenih i optuženih za ratne zločine i povrata umjetničkih djela, no nestali su ljudsko pitanje, i ukoliko je srpska strana spremna osigurati podatke, mi smo spremni razgovarati o povlačenju tužbe - prenosi agencija Beta izjavu hrvatske ministrice vanjskih poslova, a komentirajući izjavu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja kako je "progon ćirilice paravan za nastavak progona Srba u Hrvatskoj", Vesna Pusić je rekla kako "nije trenutak za takvu vrstu politizacije".

- Ako postoji ijedna vlada u jugoistočnoj Europi, zapadnom Balkanu koja dosljedno i bez rezerve provodi pozitivnu manjinsku politiku, to je Hrvatska - izdvajaju srpski mediji ministričinu izjavu.

>> Bandić: Katolici i pravoslavci isto su kršćansko stado s dvije glave

Komentara 25

KR
KroničarHr
21:28 04.01.2014.

Sramotno je uvjetovati razbojniku potpunu amnestiju od zlocina priznanjem gdje je zakopao zrtvu! Gospodja Pusic ni od koga na planeti Zemlji ne moze imati mandat za to, a tocno to nudi.Na stranu to sto nema za to mandat hrvatskoga naroda, nema ni Sabora kakav god je, nema ni sluzbeni stav vlade a nikada u predizbornom procesu to nije ni spomenula; Pusic ovom, visestruko ponovljenom ponudom izravno krsi temelje humanistickoga poretka danasnjega svijeta. Zlocinac mora odgovarati za zlocin a sve ostalo su otegotne ili olakotne okolnosti pri izricanju presude. Tragicno je da se u Srbiji ali i u Hrvatskoj ta njena ponuda uzima kao tvrd stav naspram sramotne i ljudski nevjerojatno bezobrazne inicijative Milorada Pupovca da se tuzba bezuvjetno povuce kao -neutemeljena. Neka sud presudi Milorade! S druge strane ministrica Pusic nije ni rijeci rekla o nevjerojatnoj drskosti patrijarha Irineja koji je ekslicitno u bozicnoj poruci iz Hrvatske izdvoijo Dalmaciju, Slavoniju, Baniju, Liku, Kordun! Sramota, sramota, ravna otvorenoj izdaji zemlje.

XA
xaron
22:47 04.01.2014.

Bas smo izabrali prave osobe da nam vode državu . Sve šta je ova vlada do sada napravila je šteta za državu. Katastrofa.

Avatar Idler 3
Idler 3
19:37 04.01.2014.

...dok Srbija ne osigura podatke o nestalima...znači u tom slučaju se tužba povlači !!? Ova ni normalna kak nit oni koji su je postavili na dužnost !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije