Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE NAVODE DOKAZE

Mediji u BiH tvrde da je hrvatska policija pretukla 18 migranata i silom ih vratila

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
07.08.2019.
u 15:51

U lokalni dom zdravlja dovezeno je ukupno 18 migranata, od kojih je njih šest imalo teže tjelesne ozljede, uglavnom prijelome ekstremiteta, dok su ostali primljeni zbog lakših ozljeda.

Veća skupina migranata koje je bosanskohercegovačka policija zatekla u noći između utorka i srijede na području Velike Kladuše žrtva je brutalnosti hrvatske granične policije koja ih je zatekla u pokušaju ilegalnog prelaska granice i potom ih pretukla i opljačkala pa prisilno vratila u BiH, tvrde u srijedu mediji u BiH, no za te optužbe ne navode nikakve dokaze ili službene tvrdnje.

Pozivajući se na neimenovane izvore portal Klix tvrdi kako su migrante na teritorij BiH nezakonito prebacili pripadnici granične policije Hrvatske, koji su se povukli nakon što su ih opazili pripadnici Granične policije BiH.

"Ovo je prvi konkretni slučaj u kojem su potvrđeni navodi dužnosnika BiH o tome da susjedna zemlja krši suverenitet BiH ilegalnim upadima policajaca na teritorij pod kontrolom službenog Sarajeva", piše ovaj portal.

Kooordinator za skrb o migrantima u Velikoj Kladuši Jasmin Čehić izjavio je ranije za portal lista "Oslobođenje" kako su pronađeni migranti dobili liječničku pomoć u lokalnom domu zdravlja, kamo su ih doveli granični policajci.

Dovezeno je ukupno 18 migranata, od kojih je njih šest imalo teže tjelesne ozljede, uglavnom prijelome ekstremiteta, dok su ostali primljeni zbog lakših ozljeda.

"Prema njihovim izjavama oni su već bili prešli u Hrvatsku, nije poznato na kojem dijelu granice, ali ih je otkrila hrvatska policija i navodno su ih pretukli, oduzeli im novac i mobitele, a onda prebacili preko granice na teritorij BiH", izjavio je Čehić.

Iz Granične policije BiH ništa od ovih navoda nisu potvrdili uz obrazloženje kako po nalogu Tužiteljstva BiH još uvijek prikupljaju informacije ne bi li se točno utvrdilo što se zbilo s migrantima pronađenim kod Kladuše. 

 

Komentara 10

AN
Antiflašist
16:02 07.08.2019.

Jedan od medija koji to tvrde, prekjucer je napisao da je Bihacka policija u vise navrata morala koristiti vatreno oruzje kako bi smirila situaciju u kampu Vucjak, ta stoka se mlati non stop, na youtube ima videozapisa o masovnim tucnjavama u Bihacu i V Kladusi, to je olos najgore vrste i trebalo bi na granici poceti pucat ili nam se ne pise dobro.

DU
Deleted user
16:08 07.08.2019.

Puna podrška hrvatskoj policiji.

NI
NikoCro
15:58 07.08.2019.

Ako i jesu neka su no ovo mo lici na novu balijsku igru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije