Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT OD 78 MILIJUNA KN

Medicinska škola VŽ postat će referentni edukacijski centar za Hrvatsku, ali i zapadnu Europu

Medicinska škola Varaždin
Foto: Ivica Beti
1/2
22.07.2021.
u 08:08

Počinje izgradnja Regionalnog centra kompetentno.sti inovativnih zdravstvenih tehnologija

U Medicinskoj školi Varaždin počinje izgradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija. Učenici i nastavniti dobit će dvostruko više prostora s novih 2300 četvornih metara, a postojeća zgrada preuredit će se u malu oglednu bolnicu s bolesničkim sobama, operacijskim salama, laboratorijima, raznim kabinetima i učionicama te prostorom za potrebe fizikalne medicine i terapije. Ugovor o građevinskim, obrtničkim i instalaterskim radovima vrijedan vrijednom 32,7 milijuna kuna potpisali su ravnateljice Medicinske škole Varaždin mr.sc. Mirjana Grabar Kruljac i Ivana Parćina ispred poduzeća Tromont, čija je ponuda odabrana kako ekonomski najpovoljnija u postupku javne nabave.

Škola je prvih 50 godina djelovala u okviru uršulinskog samostana u skromnim uvjetima, a 2006. preselila se u postojeću zgradu.

- I dalje smo u nedostatnim uvjetima, u dvije smjene, bez dvorane, s radom subotama, no 2018. godine se strukovno obrazovanje stavilo u prvi plan te su škole dobile priliku ojačati svoje materijalne i ljudske resurse. Tada smo proglašeni najboljima u svojem sektoru i imenovani Regionalnim centrom kompetitivnosti te krenuli s pripremama projekta čije rezultate vidimo danas. Osim današnjeg Ugovora, čeka nas i provedba drugog projekta čiji je cilj stvaranje centra izvrsnosti jezgre zdravlja - istaknula je ravnateljica.

Foto: Ivica Beti

Varaždinski župan Anđelko Stričak istaknuo je da je prije mjesec dana potpisan sličan ugovor za opremanje dvorca Opeka za potrebe regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi. U Varaždinskim Toplicama u tijeku je izgradnja Nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždinem, potpisan je ugovor za projektiranje centralnog operacijskog bloka i kreće se s projektiranjem nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo. Investicije će premašiti milijardu kuna. Za učenike Medicinske škole bit će organizirana cjelodnevna nastava, a škola će dobiti i kuhinju s blagovaonicom.

To je, kako je najavljeno, tek prva etapa velikog i značajnog projekta, kojom će biti stvoreni prostorni uvjeti na temelju kojih će Medicinska škola postati referentni edukacijski centar iz područja medicine za cijelu Hrvatsku, ali i zapadnu Europu. U rekonstrukciju i dogradnju Medicinske škole i uspostavu Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija ukupno će biti uloženo 78,6 milijuna kuna kroz dva projekta.

Komentara 4

LA
laptopxp1
08:49 22.07.2021.

Većina kvalitetnih projekata (za koje nisu potrebni Bogom dani resursi, nego je potrebna pamet stručnost i marljivost) realizira se na sjeverozapadu Hrvatske.

TM
trade_mark
09:27 22.07.2021.

za to vrijeme sveučilište u zagrebu propada zahvaljujući rektoru koji je bio zaljubljen u bivšeg gradonačelnika. o njegovim prorektorima se također nema ništa lijepo za reći.

PC
Pacta_Conventa
11:39 22.07.2021.

Po glavi stanovnika najvise doktora medicine i visih med sestara proizvodi Brodska zupanija , najvise doktora fizike i matematike Sinj , ali nikad nista u Hrvatskoj ne moze proci bez iki Zagreb ili VZ , kao da je ostatak zemlje kolonija doticne gospode , a recimo 1989 Osijek Sl. Brod Vukovar Vinkovci su imali veci BDP od Varszdina ili Cakovca ( po glavi stanovnika) tj Vukovar je bio najbogatiji grad u Jugoslaviji poslije Maribora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije