Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKOLJ NA KRIMU

Medicinska sestra pomagala žrtvama napada, pokušala se ubiti kada je vidjela tko je napadač

Napad na Krimu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
18.10.2018.
u 23:19

Pojavila se i snimka na kojoj se vidi kako Rosljakov kupuje oružje.

Vladislav Rosljakov (18) upao je na fakultet na Krimu i počeo ubijati studente te je na koncu sam sebi oduzeo život. Broj ubijenih porastao je na 21, a ozlijeđeno je ukupno 68 osoba. 

Mladić je na fakultetu aktivirao i improviziranu eksplozivnu napravu, a oružje je kupio nakon što je prošao psihološku procjenu. Pet osoba nalazi se u komi, a njihovo stanje je opisano kao 'vrlo teško'. Ubijene osobe stare su većinom između 15 i 19 godina, a među njima su bile i majka i kći Svetlana (57) i Anastazija Baklanova (26). 

Neke od žrtava prebačene su u Kliniku za rak gdje radi Galina Rosljakova, majka napadača. Ona je pomagala unesrećenima, a kada je saznala tko je napadač pokušala si je oduzeti život, piše Daily Mail.

Na internetu se pojavila i stravična snimka na kojoj studenti bježe i pokušavaju si spasiti život dok na podu leže tijela njihovih kolega. 

Pojavila se i snimka na kojoj se vidi kako Rosljakov kupuje oružje. Sumnja se i da je mladić imao pomagača u planiranju napada.

- Poanta je da saznamo tko ga je obučavao za ovaj zločin. On je ovdje djelovao sam, to znamo. No, ovaj nitkov nije mogao sam pripremiti ovaj napad. To je moje mišljenje i mišljenje mojih kolega - rekao je premijer Sergej Aksjonov.

Ključne riječi

Komentara 17

ST
Startrack
06:46 19.10.2018.

Al vidis kako se niko nikad ne smije na ovakve dogadjaje u Rusiji. A kad se slicno desi u Americi kamara Srba dodje dase smije ovdje.

DU
dufour
06:07 19.10.2018.

Nigdje jednog jedinog policajca na snimkama... u Americi bi ih vec hrpa bila, kao da oni snimaju i reziraju napade

UV
uvijekžedan
09:22 19.10.2018.

Klinac kupuje oružje kao čokoladice. I to bi valjda trebalo spadati u ljudska prava i slobode po uzoru na amere kojima je to predškolski odgoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije