Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretijesna im škola

Medicinari 1. i 2. razreda morat će na nastavu u Gimnaziju

medicinska
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
26.08.2014.
u 12:25

Zbog uvođenja petegodišnjeg obrazovnog sustava broj razreda povećao se sa 10 na 12 i nužna je dogradnja zgrade

Učenici 1. i 2. razreda Medicinske škole nastavu u ovoj, a vjerojatno i sljedećoj školskoj godini odradit će u karlovačkoj Gimnaziji. Školska zgrada u Štamparevoj bb na Švarči postala je pretijesna za 355 učenika nakon uvođenja petogodišnjeg obrazovnog sustava.

Prošli na listi

Time se broj razrednih odjela povećao sa deset na dvanaest zbog čega je nužna dogradnja škole. A dok se to ne ostvari dio medicinara će na privremeni smještaj u Gimnaziju.

– Rekonstrukciju i nadogradnju postojećeg objekta te opremanje školskog prostora i kabineta prijavili smo na javni poziv za dostavu projektnih prijedloga koji će se financirati iz europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je prošao na individualnoj listi i na nama je sada da pratimo proceduru, prikupimo papire, napravimo glavni projekt i dobijemo građevinsku dozvolu.

Moramo biti spremni. Prati nas i Karlovačka županija koja će u proračunu osigurati 15 posto od ukupnog iznosa – napominje Jasminka Štajcer, ravnateljica Medicinske škole Karlovac. Dodaje da je velika stvar što je projekt prošao na individualnoj listi, a sada se dalje radi korak po korak.

Fond je ‘težak’ čak 250 milijuna eura i procjenjuje se da bi do kraja 2015. godine trebali biti potpisani ugovori s EU. Potom bi sredinom 2016. počela gradnja. No, prije toga potrebno je riješiti administrativni dio na čemu se intenzivno radi.

– Ostvarenjem spomenutog projekta dobili bismo školu na dva kata, potpuno opremljenu za rad u jednoj smjeni i normalno održavanje kabinetske nastave. Broj učenika nije se povećao uslijed većih upisnih kvota, nego upravo zbog petogodišnjeg obrazovnog sustava.

Unatoč tome, interes za to zanimanje nije smanjeno – dodaje ravnateljica Štajcer.

Nastava poslijepodne

Učenici 1. i 2. razreda, koji će do daljnjega na nastavu u karlovačku Gimnaziju, svoje će školske obveze odrađivati u poslijepodnevnoj smjeni. Učenici trećih, četvrtih i petih razreda, koji imaju više vježbi ostaju u Štamparevoj, bliže Općoj bolnici.

Interes mladih za zanimanja medicinska sestra/tehničar i fizioterapet bio je velik i tijekom ovogodišnjih upisa u srednje škole. Tako su već u prvom ljetnom roku popunjena sva predviđena mjesta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije