Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVORIO HORVATU

Medak: Da je nama vojska dala onu kuhinju što ima, mi bismo izbacili 18.000 obroka.

Zagreb: Izjave ministara nakon sastanka s nezadovoljnim ugostiteljima
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
10.01.2021.
u 15:53

U ovoj državi je normalno sve što je nenormalno, smatra Marin Medak

Predsjednik udruge ugostitelja Marin Medak, koji s kolegama priprema hranu za stradale u potresu u Petrinji, ocijenio je da je izjava ministra Horvata da su spremali previše hrane nebulozna, te da je i nedostajalo obroka. 

- Hranu je spremao niz volontera, a hranu i sve potrepštine nabavljali smo sami. Uvjeti nikako nisu sanitarni, normalni.  Da je nama vojska dala onu kuhinju što ima, mi bismo izbacili 18.000 obroka. U ovoj državi je normalno sve što je nenormalno. Ja bih rekao da je morao negdje postojati protokol za ovakve situacije. Ne želim uopće ulaziti u tko je to trebao raditi, ali netko je trebao raditi taj protokol. Netko je morao znati u datom momentu - rekao je Medak za 24sata.

Naveo je kako u Petrinji iz improvizirane kuhinje  izbacuju 3.000 do 4.000 skuhanih obroka, plus restorani i catering iz Zagreba svaki dan dostavljaju 4.000, 5.000, 6.000 obroka dnevno. 

Podsjećamo, ministar Horvat kazao je da su volonteri pripremali previše toplih obroka, te da će to preuzeti državna tvrtka  Pleter. 

VIDEO: Koordinator obnove poslije potresa Domagoj Delač potvrdio: Obustave hrane u Petrinji neće biti

Ključne riječi

Komentara 30

MG
milerazbojnik@gmail.com
17:02 10.01.2021.

ma kojim se vi toludilom i gljivama ludarama svi skupa hranite da vam je vojska dala kuhinje o čemu vi lupate smrdi na kilometre jednostavno rečeno trebali ste reči nek nam vojska dnevno napravi za toliko ljudi obroke i biloilo bi u redu i sve bi vam ista ta vojska bila u stanju dostavit ovako smrdi na kilometre jer kod vojske nema jami i uzmi zna se točno koliko likonzervi graha kruha i bilo čeg je izdano o tom se tu radi a sad svi skupa sssss na usta i opleti ajde tražite od vojske ne kuhinju nego da vam dostavi toliko obroka i vidjet čete da če im dostavit ovako neko smeče i meče radi čeg to samo on i pojedinci znadu mmmm bannn pokvarena

CO
Content
17:42 10.01.2021.

Nikad vojničine od, ovog, kuhara cendravca/tužibabe :( ...Sad bi kuhinju, poslije njihove zahode, pa krevete, a onda i njihove žene, hahaha..Snađi se, druže, s onim što imaš :) NNNI :)

JU
Jure7
18:40 10.01.2021.

Svaka čast kuharima koji su došli pomoći i trude se olakšati ljudima "život" (ako se tako može nazvati) iza ovih nesretnih potresa i drugih nesreća.... Ali sad da svaki da pojedinci pametuju i guraju se kroz medije kao neki heroji, po meni je to previše. Da se razumijemo, 99% njih ne bi kuhalo da su kojim slučajem restorani otvoreni i da rade svoje poslove..... A sad su postali dežurne "narikače" koje se promoviraju kroz medije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije