Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ujak Vanja

McDonald's zatvorio restorane u Rusiji, Putin odmah pokreće novi lanac brze hrane

Foto: Reuters/Twitter
1/3
17.03.2022.
u 21:12

Čak će i novi logo tvrtke biti sličan McDonald'sovu budući da su poznate lukove okrenuli tako da izgledaju kao slovo B, a ne kao slovo M što je dosad bio slučaj.

McDonald's je prošlog tjedna privremeno zatvorio 847 restorana u Rusiji budući da je kompanija protiv invazije Putinovih snaga na Ukrajinu.

No, to nije previše uznemirilo Ruse koji su odmah krenuli s rebrendiranjem poznatog lanca brze hrane pa bi tako novi naziv trebao biti Ujak Vanja po uzoru na istoimenu dramu Antona Pavloviča Čehova iz 1899. godine.

Čak će i novi logo tvrtke biti sličan McDonald'sovu budući da su poznate lukove okrenuli tako da izgledaju kao slovo B, a ne kao slovo M što je dosad bio slučaj. Ujedno to ćirilično slovo B odnosi se na slovo V u imenu Ujak Vanja.

Novi restorani trebali bi imati istu ponudu kao McDonald's, ali cijene bi bile niže te bi trebao koristiti samo ruske sastojke. 

Zahtjev za registraciju nove tvrtke prošlog je tjedna predan nadležnim ruskim tijelima, pišu tamošnji mediji.

Video - Tko je zapravo Vladimir Putin? Hrvatski psiholog napravio njegov detaljni profil

Komentara 33

DU
Deleted user
21:27 17.03.2022.

Hahahahaha - na taj način više nitko sa zapada neće nikada u rusiju uložiti niti rublju..... Rusi se stvarno trude kako da postanu izopćeni kao sjeverna koreja.....

Avatar madcap
madcap
21:42 17.03.2022.

Izlazna strategija. Kad spuši u Ukrajini, može reći da je riješio problem pretilosti u Rusiji.

BU
bum5bar
22:42 17.03.2022.

Ja ne znam za nijedno poznato rusko jelo a taj ruski burger ne želim niti probati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije