Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ odgovara

Matušić: SDP bi koalirao s crnim vragom da dođe do fotelja

Matošić
Slavko Midzor/PIXSELL
17.09.2010.
u 14:02

Matušić dodaje da članovi uprave u Holdingu zapošljavaju čitava svoja sela.

Je li za Nenada Stazića i ostale članove partije prihvatljivo da vode pregovore s Radimirom Čačićem, osobom koja na savjesti ima smrt dvoje ljudi – upitao je glasnogovornik Kluba HDZ-a Frano Matušić na konferenciji za novinare stavši tako u obranu predsjednice Vlade i HDZ-a Jadranke Kosor.

Naime nju je Stazić pozvao da podnese ostavku zbog susreta s Damirom Polančecom. Podsjetimo, Stazić je u Dnevniku HRT-a izjavio da je neprimjereno da premijerka prima Polančeca na tajnim susretima jer je on optužen kao vođa kriminalne skupine te da bi nakon takvog skandala u bilo kojoj demokratskoj zemlji premijer dao ostavku.

Matušić se, pokušavajući skrenuti pozornost s aktualnog slučaja Polančec, osvrnuo i na situaciju u Osječko-baranjskoj županiji, gdje je SDP izišao iz vladajuće koalicije s HDSSB-om tumačeći da je u povodu toga pravomoćna presuda Branimiru Glavašu. No u to nisu uvjerili Matušića koji tvrdi da bi SDP-ovci koalirali s crnim vragom da dođu do fotelja.

Podsjetio je da je presuda Glavašu postala pravomoćna još 2. lipnja te ironično upitao koliko je SDP-u trebalo da im proradi savjest. U vlasti u Osječko-baranjskoj županiji ostao je HNS, SDP-ov partner u kukurikanju – kaže. Nema tu savjesti, nego SDP ne zna riješiti probleme građana u toj županiji, ali ni u Zagrebu gdje je dug Holdinga devet milijardi kuna.

Matušić dodaje da članovi uprave u Holdingu zapošljavaju čitava svoja sela. Nije Matušić zaboravio pobrojiti afere vezane uz supruge Gordane Sobol i Ingrid Antičević Marinović, ali ni aferu Daimler u kojoj su dužnosnici SDP-a podmićeni s pet milijuna eura.

– Ne želim komentirati riječi odvjetnika koji je plaćen da brani svog klijenta – uzvratio je Matušić na novinarsko pitanje jesu li Stazićeve riječi veći problem HDZ-u od izjava Polančecova odvjetnika koji prijeti da će razotkriti 42 afere u kojima je sudjelovao HDZ-ov vrh.

Zanimljivo, glasnogovornica stranke Sunčana Glavak nije željela objasniti zašto je demantirala da se premijerka sastala s Polančecom da bi dan kasnije sama premijerka priznala da se sastala s njim.

Komentara 38

VE
veki
15:07 20.09.2010.

Matušiću! Ti i tvoja stranka ste se toliko usrali da Sdp-u neće biti potrebno da koalira s bilo kim da bi došao na vlast.

UK
Ugo Kajvez
14:16 17.09.2010.

Sova se ruga sjenici, ... vi HDZ-ovci već jeste ....... iako je to istina za SDP ...

MM
Mladen Miletić
21:28 17.09.2010.

Dok Spdeov čovjek nije postao gradonačelnik u Zagrebu ; Zagreb je bio selendra zaostala selendra ... A nakon njegove gradnje i stanova u izobilju samo što su vladajući uništili sve pa nedaju lovu narodu tko je tu kriv ? Zna se nepriča se...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije