Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ o zaduživanju

Matušić: Čačić se ne bi trebao baviti politikom

matušić
Goran Stanzl/Pixsell
14.07.2010.
u 16:04

HSLS izlaskom iz koalicije nastavlja tradiciju. Isto je učinio i SDP-ovu premijeru Ivici Račanu, a ako to još jednom ponove, definitivno će nestati, ustvrdio je Hebrang,

Europa u Hrvatskoj dobiva pouzdanog i financijski stabilnog partnera, a ne još jedan problem - poručili su iz kluba HDZ-a navodeći da je dug središnje države oko 50 posto BDP-a, dok su, primjerice, Njemačka, Španjolska, Velika Britanija i Italija prešle zacrtanu granicu od 60 posto BDP-a. Odbacili su i optužbe oporbe da je Vlada J. Kosor prezadužila državu.

- Kukuriku-koalicija, koju ja zovem piju-piju koalicijom, u kratkim hlačama obilazi Hrvatsku i govori da je Vlada prezadužila zemlju, što nije točno - tvrdi predsjednik Kluba Andrija Hebrang.

I zastupnik Goran Marić tvrdi da zaduživanje treba demistificirati, ističući da je u vanjskom dugu 12 milijardi duga špekulativnog kapitala, "s kojim Hrvatska nema nikakve veze, osim na statističkoj razini. A Hebrang tvrdi da je od 2000. do 2003. dug središnje države narastao sa 38 na 50 milijardi kuna, dok je HDZ-ova Vlada taj dug u šest godina smanjila 20 posto.

- Istina, unutarnji dug javnih poduzeća za SDP-ove vlasti porastao je sa 25 na 41 milijardu kuna, a u našem je mandatu povećan na 77 milijardi - kaže Hebrang. Za smanjenje broja zaposlenih u javnoj upravi te izdvajanja za zdravstvo i socijalu trebaju godine, kako ne bi došlo do poremećaja u socijalnoj strukturi.

Hebrang je ustvrdio da oporba "broji nezaposlene, a ne želi reći da je taj broj za 15 posto manji nego dok su bili na vlasti". Frano Matušić se obrušio na Radimira Čačića, kojemu je poručio da mu "ne preporučuje da svoju budućnost planira u Vladi, jer bi mu budućnost mogla biti u sasvim drugačijim, ograničenim uvjetima. Dodao je da se osoba s takvom mrljom na savjesti, pred kojom je i sudski proces, ne bi više trebala baviti politikom.

- U demokratskim strankama uobičajeno je da se nakon takva čina podnosi ostavka i takve se osobe više ne bave politkom. Očito da HNS nije demokratska stranka, kad njezin čelnik ne postupa tako - kazao je Matušić. Podsjetio je i da je Čačiću utvrđen sukob interesa dok je bio ministar u Vladi Ivice Račana.

"HSLS ne uči iz vlastitih pogrešaka"

A na upit je li izlazak dvojice HSLS-ovih zastupnika iz stranke osveta HDZ-a za HSLS-ovo napuštanje vladajuće koalicije, Hebrang je kazao da nije riječ o osveti, nego samo o nastavku tradicije HSLS-a. HSLS je to učinio i SDP-ovu premijeru Ivici Račanu te, ako to još jednom ponove, HSLS će definitivno nestati", ustvrdio je Hebrang, tumačeći da se radi o "stranci koja ne uči iz vlastitih pogrešaka".

Ključne riječi

Komentara 15

N7
No.77
20:17 14.07.2010.

Ma HNS je cijeli sastavljen od kriminalaca i ubojica, Čačić u tome prednjači pa je zato i predsjednik.

Avatar Aubix
Aubix
20:16 14.07.2010.

Zar nema u Hrvatskoj parlamentarnih političkih stranaka čiji su dužnosnici pravomoćno osuđeni ratni zločinci? Uostalom, saobraćajka je u odnosu na zločinačku privatizaciju koja je poharala 3/4 Hrvatske sića. I sad se oni nađu nešto pričat. Rugala se sova sjenici. Svi su oni za zatvor

OB
-obrisani-
13:33 17.07.2010.

cacic bi trebao bit policajac presretac na autoputu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije