Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državna matura

Iz Centra tvrde da nisu procurila rješenja iz engleskog i matematike

državna matura
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
23.06.2015.
u 16:37

Informacije koje su se pojavile po internetu da su rješenja iz matematike bila poznata dok su djeca pisala test glasnogovornica Centra Ana Franić Božić je odbacila

Test iz matematike na državnoj maturi na A i B razini prema informacijama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja prošao je bez problema.

Informacije koje su se pojavile po internetu da su rješenja iz matematike bila poznata dok su djeca pisala test glasnogovornica Centra Ana Franić Božić je odbacila. – To su samo nagađanja i nepotreban pokušaj uznemiravanja učenika – kazala je Franić Božić. Ističe da rješenja koja su po internetu kolala za engleski i matematiku nisu točna.

Učenicima Pomorske škole u Splitu esej priznat

Maturanti su na A razini matematike trebali, između ostalog, izračunati opseg trapeza sa zadane dvije stranice i dva kuta, nejednadžbu s korijenima te koliko će dječak uštedjeti za 45 dana ako je štednju počeo s jednom kunom i svaki dan je povećavao za pedeset lipa.

Maturantima u Pomorskoj školi u Splitu, koji su na B razini u četvrtak 18. lipnja pogreškom pisali esej na temu Krležinih "Glembajeva" umjesto na temu Matoševe "Mistične pjesme", Centar je esej odlučio priznati. Inače "Glembajevi" su bili planirani kao tema za esej u srijedu 17. lipnja koji nije održan jer je u Puli ukraden.

>> Procurila i tema eseja razine A iz engleskog jezika, Ministarstvo traži istragu

 

>> Maturanti su na rubu živaca. Ne žele ispaštati zbog tuđih propusta

 

Komentara 2

I9
ivan.994
16:26 23.06.2015.

Od ćega se stvara problem... Netko je zapisao svoja rješenja i podijelio ih s ostalima poslije ispita, a očito taj netko dobro zna engleski. Kao da je nemoguće na jedan papirić tijekom pisanja ispita zapisati svoje odgovore i to iznijeti iz učionice.

T1
t111
16:44 23.06.2015.

ako je sve iz sibenika poteklo, kako se spominje na nekim portalima, neka se provjere studenti koji pakiraju ispite. prije koju godinu ih je najvise iz sibenika bilo, zbog odredjenog razloga. oni imaju uvid u testove i nije nemoguce da su uslikali koji za vrijeme pakiranja. i to nema veze s ministrom, ravnateljicom ncvvo-a ili bilo kime, vec postenjem tih studenata koje i ugovor o tajnost veze na sutnju, ali papir svasta trpi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije