Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kninski sudac:

'Moju kćer maltretiraju dvije učenice, dogovarale su se da joj slome nogu'

Osnovna škola u Kninu
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
07.02.2018.
u 15:40

Djevojke su, kaže, priznale da su pretjerale, a ravnatelj ga je zamolio da ne podnosi prijavu policiji jer je bio uvjeren da će sa stručnim suradnicima i nadležnim Centrom za socijalnu skrb uspjeti riješiti problem. Ništa od obećanog nije poduzeto

Mojoj kćeri zbog vršnjačkog nasilja narušeno je psihičko i fizičko zdravlje do te mjere da sam je po žurnom postupku upisao u novu školu jer više nije mogla svakodnevno trpjeti maltretiranje drugih učenica, tvrdi sudac Općinskog suda u Šibeniku Mato Jelić sa stalnom službom u Kninu, gdje je njegova maloljetna kći pohađala osnovnu školu, piše Šibenik.in.

- Mom djetetu, odličnoj učenici i vrhunskoj sportašici, članici hrvatske kadetske reprezentacije jednog borilačkog sporta, nanesena je velika šteta. Njezini su problemi počeli već u trećem razredu, s prvim osvojenim medaljama na koje su bile ljubomorne dvije učenice koje se bez značajnih rezultata bave istim sportom. One su izlagale ruglu njezine sportske uspjehe, prekinule s njom komunikaciju i nagovorile drugu djecu iz razreda da učine isto - kaže Jelić. Dodaje da je u početku probleme smatrao prolaznom fazom i nije poduzimao konkretne mjere sve do lani kada je na nju, govori, krenula lavina nasilja koje su predvodile iste dvije učenice, a sve zbog njezina plasmana na europsko prvenstvo.

- Od tada je ne prestaju maltretirati preko društvenih mreža, ni jedno dijete u razredu s njom ne razgovara, ne zato što ne žele, već zbog toga što su cijelom razredu te dvije učenice jasno dale do znanja da će svatko tko bude s njom razgovarao završiti na njihovoj 'crnoj listi' i da će mu tada biti isto kao i mojoj kćeri. Ona zbog odlaska na natjecanja izvan Hrvatske nekad izbiva iz škole i po nekoliko dana, a nitko joj ne smije po povratku javiti što su u međuvremenu učili niti što su bile školske zadaće. Izbacile su je iz svih grupa za dopisivanje preko kojih sva djeca iz razreda komuniciraju te su u tim grupama nastavile s različitim gnjusnim i primitivnim uvredama na njen račun – kaže Jelić, koji je između ostalog rekao da je njegova kći u prosincu snimila dvije učenice kako se dogovaraju da joj na tjelesnom slome nogu.

Djevojke su, kaže, priznale da su pretjerale, a ravnatelj ga je zamolio da ne podnosi prijavu policiji jer je bio uvjeren da će sa stručnim suradnicima i nadležnim Centrom za socijalnu skrb uspjeti riješiti problem. Ništa od obećanog nije poduzeto, nastavlja, a pedagoške mjera im nisu izrečene, nakon čega su one nastavile s maltretiranjem. On je ipak policiju o svemu obavijestio krajem siječnja, a kako je kazala glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor, policijsko postupanje je u tijeku i istražuju se sve okolnosti navedene u njegovu podnesku kninskoj policiji. Jelić traži razrješenje ravnatelja i izvanredne otkaze članovima stručnog tima škole.

U osnovnoj školi Domovinske zahvalnosti u Kninu slučaj zbog kojeg je učenica žurno ispisana iz škole nisu željeli komentirati, a ravnatelj Ivan Uzun rekao je da nije bilo propusta u radu škole, ali da će sve ipak utvrditi nadležne službe.

Fotografije koje su nas nasmijale, ali i šokirale. Najveći hit dolazi iz središta Zagreba:

Osnovna škola u Kninu
1/30

Komentara 12

DU
Deleted user
16:45 07.02.2018.

Jedino što je trebalo kopirati iz Juge bilo je milicija i njihovo postupanje prema mladim delikventima. Nakon "gumene sobe" bili bi mladi ponizni kako su bili u moje vrijeme.

DU
Deleted user
17:23 07.02.2018.

To poremećeno ponašanje; maltretiranje drugih učenika, kolega...oderaz je plitkosti, površnosti i bijede hrvatskog društva. Pa i kod vas su naslovi u večini; Vidite što sve ima XY, Joj, svi poludili kak MM super izgleda gola, XW na tropskom otoku, najljepše odjevane xx starlete ili pjevaljke....A mozak? A znanje? A pristojnost i kućni odgoj?

MA
madmaxxx
17:21 07.02.2018.

To bi ja brzo rjesio , jedan ozbiljan razgovor i ako se ponovi znas sta te ceka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije