Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Matiji Posavcu 55, a Radimiru Čačiću pet posto glasova

Anketa
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
29.04.2014.
u 15:19

Istraživanje populatnosti političara i stranaka na uzorku od tisuću ispitanika naručila je Međimurska županija

Kad bi se danas održavali lokalni izbori, šef međimurskog HNS-a Matija Posavec odnio bi uvjerljivu pobjedu. Barem tako pokazuje istraživanje o popularnosti političkih stranaka, koje je na uzorku od tisuću ispitanika provela agencija Promocija plus. Naručila ga je Međimurska županija.

Matija Posavec dobio bi 67,7 posto glasova, a o njegovu radu 86 posto Međimuraca ima pozitivno mišljenje. Podržava ga 90 posto birača HNS-a, HSS-a i HSLS-a, te čak 55 posto birača SDP-a. Predsjednik SDP-a Međimurja Mladen Novak, prema tom istraživanju, ima podršku 36 posto birača SDP-a.

U srazu s Posavcem, Radimir Čačić i njegovi reformisti dobili bi samo 5,3 posto glasova, a Posavec 55. Na lokalni izborima najviše glasova osvojila bi koalicija SDP-MDS-HSU, 28,7 posto, četiri posto manje nego na prošlim izborima, dok bi koalicija HNS-HSS-HSLS osvojila 26 posto, tri posto više. Matija Posavec bi u izborima za župana odnio 67,7 posto glasova, Mladen Novak 12,4, HDZ-ov Darko Horvat 9,3, a laburistica Petra Kovačić 7,4 posto. Istraživala se i pozitivna percepcija političara. I tu vodi Matija Posavec sa 84 posto, a na drugom je mjestu - bivši župan Josip Posavec s 41 posto. Sandra Herman i Stjepan Kovač dobili su 38 posto.

Komentara 1

SS
sseka
11:05 04.05.2014.

svašta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije