Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za smanjenje pdv-a

Matijašević: Ministarstva imaju strategiju izgladnjivanja građana

'22.08.2012., Sibenik - Ozren Matijasevic, predsjednik HUS-a, na konferenciji za novinare o Milanovicevom neutemeljenom optimizmu.  Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL'
Duško Marušić/Pixsell
04.09.2012.
u 12:10

− Pod krinkom nespretnosti i neznanja vladajući nam spremaju novo opterećenje koje možemo izbjeći samo daljnjim zagovaranjem uvođenja privilegiranih stopa PDV-a za hranu i protivljenjem najavljenim carinskim mjerama − naglašavaju sindikati

Žalosno je da ni tisućljetna iskustva organiziranih naroda i država u navodnjavanju poljoprivrednog zemljišta nisu doprla do sadašnjeg i bivših Ministarstava poljoprivrede gdje se atmosferskim neprilikama još uvijek pristupa na način da država poljoprivrednicima praktički jamči povoljne uvjete te u slučaju njihova izostanka nadoknađuje štete. Spoj takvih "slučajnih" okolnosti upropaštava enormni poljoprivredni potencijal Slavonije i drugih agrarnih regija, na veliku radost uvoznog lobija i na račun građana ove zemlje, navodi se u priopćenju Hrvatske udruge sindikata, koje potpisuje predsjednik Ozren Matijašević, te se dodaje:

− Građani Hrvatske pored navedenih nevolja imaju i tu da za razliku od svojih europskih susjeda (Češka 14%, Grčka 13%, Austrija 10%, Slovenija 8,5%), "igrom slučaja" plaćaju i najskuplji PDV na hranu. Sve ove okolnosti upućuju na zaključak da su nadležni resori negdje usvojili strategiju izgladnjivanja građana RH te da je provode s dosad neviđenom ustrajnošću.

Sindikati su pozvali građane i proizvođače hrane da daljnje događaje i strateške odluke u Ministarstvu poljoprivrede ne prepuštaju "poznatim hrvatskim slučajnostima".

− Pod krinkom nespretnosti i neznanja vladajući nam spremaju novo opterećenje koje možemo izbjeći samo daljnjim zagovaranjem uvođenja privilegiranih stopa PDV-a za hranu i protivljenjem najavljenim carinskim mjerama. Izborimo se za svoje elementarne interese i ne prepuštajmo slučaju zdravlje i sitost svoje djece − zaključuju sindikati.

Komentara 13

DU
Deleted user
12:56 04.09.2012.

Vlada želi dobro svom narodu. Narod je općenito predebel, ima puno građana s viškom tjelesne težine. Ja sam, vidjevši nove cijene hrane odmah pristupio dijeti.

SA
saentisch
13:03 04.09.2012.

Mene čudi gdje je sada HRELJA? Za koje li se to umirovljenike on BORI?

BL
Bljakonja
12:28 04.09.2012.

Mene samo zanima koliko drug Ozren mjesečno kešira svoje sindikarenje... Sigurno njemu nije problem skupa hrana, jer - iako se u javnosti uglavnom pojavljuje obučen kak klošar - obleka nemre sakriti da dotični ima respektabilan apetit, a što je vidljivo iz pozamašnog kontingenta sala u predjelu pupka, odnosno nakupina bjelančevina u predjelu lica i vrata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije