Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međimurski župan

Matija Posavec: Žao mi je Čačića, ali nećemo narušavati stabilnost

Matija Posavec
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
15.01.2014.
u 20:39

Varaždinska županija oduvijek je bila Čačićeva baza, no i večerašnjim priopćenjem županijske organizacije HNS-a dali su do znanja da i varaždinski i županijski HNS poštuje odluke središnjice

– Ne možemo ništa komentirati dok ne vidimo službeno obrazloženje Predsjedništva o izbacivanju Radimira Čačića iz stranke – prva je reakcija potpredsjednice međimurskog HNS-a Sandre Herman, koja je, zajedno sa 21 članom predsjedništva županijske organizacije u Međimurju stala na Čačićevu stranu, tražeći od Vesne Pusić da pričeka Čačićev izlazak iz zatvora.

Herman je rekla da bi HNS kao demokratska stranka trebala pričekati da Čačić odsluži kaznu te da se tada raspravi o tome je li proteklih mjeseci naštetio stranci. Ona smatra da nije. Saborski zastupnik Dragutin Glavina, koji je u Sabor prije dvije godine ušao umjesto Čačića, nije krio razočarenje.

– Vrlo sam razočaran odlukom o izbacivanju. Nadao sam se da će se postići dogovor, na što sam i apelirao proteklih dana. Trebalo je u izravnoj komunikaciji, u mirnom razgovoru, doći do rješenja – kaže Glavina. Čačić se, koliko zna, više ne može kao zastupnik vratiti u Hrvatski sabor. S druge strane rijeke Drave zavladao je pak – potpuni muk.

Predsjednik međimurskog HNS-a i župan Matija Posavec ističe da županijska organizacija prihvaća odluku predsjedništva.

'Nećemo narušavati stabilnost'

– Osobno mi je žao što je Radimir Čačić izbačen iz stranke, no mi u međimurskom HNS-u nećemo narušavati stabilnost stranke. Ne želimo biti uteg koji bi štetio stranci i koaliciji na državnoj razini. Odluku Predsjedništva poštujemo jer je donesena demokratski – kaže Posavec.

Osobno mi je žao što je Radimir Čačić izbačen iz stranke, no mi u međimurskom HNS-u nećemo narušavati stabilnost stranke

Matija Posavec

Haenesovci Varaždinske županije ne javljaju se na mobitel. Redom smo zvali župana i predsjednika županijske organizacije Predraga Štromara koji se, kažu, odmetnuo od Čačića koji ga je postavio, gradonačelnika Novog Marofa Darka Hrenića, koji se otvoreno svrstavao uz bok Čačiću, gradonačelnika Varaždina Gorana Habuša te njegovu zamjenicu Nataliju Martinčević, koja je podržala Međimurce u podršci Čačiću. Varaždinska županija oduvijek je bila Čačićeva baza, no i večerašnjim priopćenjem županijske organizacije HNS-a dali su do znanja da i varaždinski i županijski HNS poštuje odluke središnjice, tj. predsjedništva stranke.

Nakon sastanka predsjedništva HNS-a u Zagrebu na mobitel nam se javio Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca i osoba koja je Radimira Čačića (do njegova izbacivanja) mijenjala na funkciji predsjednika Sjeverozapadnog saveza HNS-a. Kao član predsjedništva, koji je sudjelovao (i odlučivao) na tom sastanku, ponovio nam je informaciju da je odluka o izbacivanju Radimira Čačića bila jednoglasna.

Dodao je da HNS Varaždinske županije sutra ima sastanak predsjedništva u njegovu Ivancu.

– O odlukama predsjedništva stranke ne trebamo više ništa raspravljati jer ono ima mogućnost odlučivanja u takvim slučajevima. Raspravljat ćemo o budućnosti HNS-a. Završeni su lokalni izbori i raspravljat ćemo kako popraviti i učvrstiti organizaciju. A vjerujem da ćemo, ali na informativnoj razini, raspravljati i o ovoj odluci predsjedništva stranke – kaže Batinić.

Karamarko bez komentara

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nije želio komentirati izbacivanje Radimira Čačića iz HNS-a jer mu je teško komentirati i uplitati se u događaje u drugoj stranci.

– To svakako može utjecati na i HNS i Kukuriku koaliciju kao takvu. Očiti su procesi disperzije u njihovim redovima, što nije dobro za Vladu koja ionako jako, jako loše ili nikako ne radi – dodao je kratko Karamarko.

>> HNS izbacio Radimira Čačića iz stranke: 'To je konačna odluka'

Komentara 5

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
21:00 15.01.2014.

Evo slogana naših političara ,, sve dam i državu prodam ali da svoju rit sačuvan,,

Avatar Vukovar.1991
Vukovar.1991
21:46 15.01.2014.

Kažu da ne želi "narušavati stabilnost stranke". Ne želi oni narušavati stabilnost svojih pozicija i privilegija. Ali to ionako neće još dugo.

DU
Deleted user
20:58 15.01.2014.

Tebi je žao? Ma nemoj, imaš li koga u obitelji nezaposlenog? Svi su HNS-ovci zaposleni. Aj šuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije