Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije

Mate Laušić: Eksplozija na Aleji Bologne bila je teroristički akt

Mate Laušić (1)
Anto Magzan/Pixsell
11.01.2013.
u 10:12

Istraga će pokazati je li riječ o ozbiljnom terorizmu, terorističkom imitatoru, poremećenom umu ili nekome tko to radi iz obijesti – kaže Laušić.

Sinoćnja eksplozija na zagrebačkoj Aleji Bologne može se smatrati terorističkim aktom, smatra stručnjak za sigurnost, umirovljeni general Mate Laušić.

– Sam teroristički akt ne podrazumijeva nužno velik broj žrtava nego mu cilj može biti i medijska pozornost ili sijanje panike, i po tim elementima ovo je bio teroristički akt. Ovo je sad već pojavnost, s obzirom na eksploziju pod vlakom otprije dva dana, a svakim novim događajem pronalaze se novi materijalni tragovi koji vode otkrivanju počinitelja – kaže Laušić i dodaje kako vjeruje da je osnovan stručni tim koji je već postavio brojne moguće verzije događaja te da će to, uz nađene materijalne tragove, dovesti do otkrivanja počinitelja.

Iako su teroristički akti često unaprijed najavljeni, a najčešće praćeni porukama i preuzimanjem odgovornosti, Laušić smatra da činjenica kako dosad nije bilo nikakvih poruka ne dokazuje kako ovdje nije riječ o terorizmu jer je bilo slučajeva terorističkih akata u prošlosti kada nije bilo nikakvih poruka.

– Potpuno razumijem visoke dužnosnike koji izbjegavaju riječ terorizam jer ne žele uznemiravati javnost i širiti paniku. Istraga će pokazati je li riječ o ozbiljnom terorizmu, terorističkom imitatoru, poremećenom umu ili nekome tko to radi iz obijesti – kaže Laušić.

>> Bomba na autobusnoj stanici 'duge cijevi' tražile bijeli automobil

Komentara 14

Avatar MK
MK
10:52 11.01.2013.

Dačić: Balkanski savjet država u regiji nije nova Jugoslavija... ...nije valjda da ce opet krenuti sastanci na "Bajakovu"!? ...jucer smo opet imali na HRT-u prilike gledati "Jugoslavenski film - Diverzanti"! ...Jos nije film posteno niti zavrsio - ocito opet nekakvinekakvi "Diverzanti" na djelu po Zagrebu.

GR
gradanini
09:18 13.01.2013.

kao sto rece jedan komentator slazem se vrhunski strucnjak-profesionalac-ali zar nama trebaju takvi-ne, nama trebaju samo poltroncici....i zato smo tu gdje jesmo....

Avatar MK
MK
10:51 11.01.2013.

...sada ce opet pocet one tirade u stilu - "obavezno se moramo u regijonu bolje ujediniti u suradnji, da bi se zajedno mogli bolje boriti protiv kriminala i terorizma koj vec dugo ne poznaje granice i blablabla... - I naravno to nije nikakava nova Jugoslavija"!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije