Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE

Matavulju potvrđena optužnica, prijeti mu do 12 godina

Stojan Matavulj
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
16.05.2014.
u 12:19

Državno odvjetništvo tereti glumca da je zbog alkoholiziranosti, neprospavane noći i umora uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je poginula Dolores Lambaša

Optužno vijeće Općinskog suda u Slavonskom Brodu na čelu sa sucem Vedranom Pavelićem potvrdilo je danas optužnicu protiv glumca Stojana Matavulja. Državno odvjetništvo tereti glumca da je 23. listopada prošle godine na autocesti Bregana – Lipovac kod Sredanaca zbog alkoholiziranosti, neprospavane noći i umora uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je poginula njegova mlada kolegica Dolores Lambaša.

Nakon što se odrede članovi raspravnog vijeća, ocijenit će se hoće li se u ovom slučaju najprije zakazati pripremno ročište ili će odmah uslijediti rasprava.

– S obzirom na to da je sada već sredina svibnja i da dolaze godišnji odmori, pripremno ročište ili rasprava vjerojatno će se održati tek u rujnu – kazala je glasnogovornica suda Kristina Urbanovski-Zetović. Danas su se, prvi put nakon nesreće, susreli Matavulj i glumičina majka Alma Lambaša. Njihova lica po dolasku na sud govorila su kako su oboje vrlo utučeni.

– Očekivali smo potvrđivanje optužnice, ali smatramo kako alkohol nije glavni uzrok nesreće. Još jednom želimo izraziti svoje žaljenje i kajanje zbog posljedica – rekao je Matavuljev odvjetnik Zoran Mataić.

Za ovo kazneno djelo Matavulju prijeti kazna zatvora u trajanju od tri do 12 godina, ali u iznimnim slučajevima može biti i manja.

>> Matavuljev odvjetnik Zoran Mataić: Alkohol nije uzrok nesreće

Komentara 6

GO
gogs0302
19:38 16.05.2014.

Pijani Mačešić/one2play/prošao je na crveno i usmrtio mladića od 22 god. Već je imao 35 prekršaja. Moć,bogatstvo i brojni odvjetnici pomogli su da ga sutkinja P.Kaleb nagradi sa samo 2god.zatvora, a min.je 3. Zatvor je već odgodio, jer mu nije dobro i brine o maloljetnoj kćeri, a o njoj nije brinuo one noći kad je pio i usmrtio mladića. On i dalje uživa u životu, vozi auto, a to što je jednoj mladoj osobi oduzeo pravo na život nikoga nije briga.

MI
Milkica
09:48 17.05.2014.

Mene zanima zašto život Dolores Lambaše vrijedi više od života onih dviju djevojčica koje je maloljetni bezobzirnik ubio na pješačkom prijelazu u Makarskoj?

CH
chemica
15:04 16.05.2014.

Bio je pijan. Pet godina u startu i bit će red jako brzo. Pošto "imamo Hrvatsku", ima i on da guli krumpire ili će još da se izvuče s uvjetnom kaznom. Možeš slučajno ubiti ljudsko biće, ali ga ne možeš slučajno ubiti oblijan. To nije pogreška već namjera. Svjesno si sjeo za volan pijan. Kriv si. A onda onaj iz One2play-a dobije kaznu nižu od minimalne predviđene zakonom. Daj meni nekoga ubij. Ne buju te nikad našli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije