Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Maestro

Matanoviću ostaje 11 godina, četvero ponovno pred sud

maestro, matanović
Sanjin Strukić/Pixsell
18.03.2010.
u 18:18

Od cijele mreže koja je bila optužena ostaju na kraju samo Josip Matanović i odvjetnik Juraj Parazajder, osuđen na tri godine.

Slučaj Maestro na Vrhovnom sudu doživio je velik udarac; samo Josipu Matanoviću, koji je snimljen kako uzima 50 tisuća eura, ostaje 11 godina zatvora, a Robert Peša, Asja Piplović, Igor Petlevski i Mladen Jandriček ponovno će pred sud! U tom dijelu presude Vrhovni je sud ukinuo odluke sudskog vijeća Županijskog suda u Zagreb na čelu s Ivanom Kršul. Ipak, i Matanović će još jednom na sud, zajedno s ostalima, jer za jedno djelo presuda je ukinuta, no za ostala dva je potvrđena i izrečena ista kazna koju mu je izrekla sutkinja Kršul za sva tri djela.

Vrhovni sud, dakle, bio je stroži od sutkinje Kršul. Drugooptuženi Robert Peša bio je osuđen na dvije godine zatvora, a vijeće Vrhovnog suda, u kojem su bili Lidija Grubić-Radaković, Hajrija Novoselec i Ante Potrebica, ocijenilo je da nije dokazano da je Peša dogovarao da za posao s Ciglanama Nin dobije 200 tisuća eura mita. Pešina odvjetnica Višnja Drenški-Lasan najavljuje da će već sad tužiti državu za naknadu štete jer je Peša bio u pritvoru zbog kaznenog djela za koje je sada pravomoćno oslobođen. Pešina ustavna tužba zbog zatvorskih uvjeta dovela je do važne odluke Ustavnog suda.

Na počeku procesa optuženika bilo je ukupno osam, ali samo je šestero bilo osuđeno. Dvojici je sada potvrđena oslobađajuća presuda, četvero će opet na sud, pa od cijele mreže koja je bila optužena ostaju na kraju samo Matanović i odvjetnik Parazajder, osuđen na tri godine, čija je žalba u cijelost odbijena.

Komentara 1

GO
gomolava
14:58 19.03.2010.

U sto se je uvalio zbog jedne kavice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije