Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži od hrvatske
Povratak na članak

Matanović: BiH ima pravo na pristup otvorenom moru

RH je ustvari preuzela granične crte na moru od bivše SFRJ, zanemarivši pri tome činjenicu da i naša zemlja izlazi na more i po konvencijama ima pravo izlaza u međunarodne vode", rekao je Matanović

Komentari 23

ZA
zarmarfac
11:08 11.11.2015.

Sada svima treba nesto. A Hrvatska samo pognute glave djeli sakom i kapom. Treba bosni izlaz na more. A za sta to tocno. Zar grade pomorsku flotu. I pitam se sto ce im izlaz a imaju samo 30km obale. A sto bi im trebali ustupiti, pola Peljesca, korcule...

VL
PO
postolar
11:27 11.11.2015.

Ma moš mislit,iz komšićeve stranke,ha,ha,ha.I velika Poljska je pomorska zemlja,imaju razvije brodogradnju,ribarstvo,marikulturu lososa a imaju i veliki dio istočnog mora,ali Njemačka i Danska su ispred izlaza u otvoreno more tako da Poljska nema PRISTUP otvorenom moru.E,sad vidi tamo neki kvazi-sam-sebe-nazovi-političar iz nesređene BiH slušaj ovo traži PRISTUP otvorenom moru kroz Hrvatske teritorijalne vode !?! Imate nesmetani prolaz kao i slovenci i gotovo.Ništa drugo nije moguće,i nema pomorskog zakona i Prava na moru koji bi to dozvolio.

VL
IB
ibiza
11:17 11.11.2015.

za sta vama treba pristup na more da bosnjaci mogu nemetano dovazati sta hoce ,oruzije i mudehadine molim vas

VL
FL
Flashover2
12:39 11.11.2015.

RH ima potpuno pravo ukinuti BiH bescarinski režim u Luci Ploče. BiH političari lijepo se zahvalite RH zbog mogućnosti korištenja hrvatske Luke Ploče bez plaćanja carine. Isto tako se zahvalite RH zbog školovanja tisuća vaših studenata na visokim školama širomm Hrvatske. A mogli biste se i zahvaliti zbog donacija vojne opreme (LOV, Mi8...) prilikom stvaranja Federalnih oružanih snaga. Naravno sjetite se i slanja vojne opreme za vrijeme Domovinskog rata i Rata u BiH (Turci su vam slali preko HR luke u Rijeci). Zahvalite nam se i za naftu i medicinske potrepštine koju smo vam slali. Nema na čemu na gašenju šumskih požara u BiH svako ljeto sa Kanaderima, Air Tractorima i helikopterima. Niste bili sposobni u zadnjih 10 godina napuniti gorivom niti jedan kanader koji je gaasio BiH (unatoč međunarodnoj praksi da zemlja primatelj pomoći opskrbljuje operativne snage pružatelja pomoći gorivom!). I nema na čemu što smo vam čupali stanovnike iz poplavljenih područja sa helikopterima. I sve to za NULA KONVERTABILNIH MARAKA. Bošnjaci ne tražimo ništa od vas. Čak Hrvatima u BiH (15% populacije) ne dozvoljavate nacionalnu televiziju dok manjine u EU zemljama (1% populacije u EU zemljama) imaju veća prava od Hrvata u BiH koji nisu manjina nego su domaće stanovništvo- dakle starosjedioci. Bili tu 700 godina prije Alije, Bakira, Jovana i Nemanje. Zahvalite svojim poganim bogovima na susjedima Hrvatima jer bolje susjede ne možete naaći u ovom dijelu Europe. Lijep pozdrav!

VL
SM
SmellsLikeŠit
11:07 11.11.2015.

Ma da, i Srbija isto...

VL
Avatar stark_house
stark_house
11:32 11.11.2015.

Neces razbojnice!

VL
CR
crocro
18:08 11.11.2015.

Razumijem bijes određenih krugova političara u BiH jer im gradnjom pelješkog mosta popušta stisak među hrvatskim nogama onoga što koza nema. Gradnjom pelješkog mosta Hrvatska konačno povezuje svoj južni teritorij, a nakon gradnje mosta neka njihovi policajci i carinici slobodne i dalje ostanu tamo gdje se i danas nalaze i neka dalekozorom prate kretanje hrvatskih vozila po hrvatskoj zemlji. Naravno, da se sada zbog gradnje mosta u BiH propinju na zadnje noge tražeći i izmišljajući gdje što za uzvrat mogu ušićariti od Hrvatske. No, problem je što im u Hrvatskoj nažalost nema tko ponuti konkretan odgovor kako bi za uvijek znali da se okane Hrvatskog teritorija i da se ne upliću u Hrvatske nacionalne interese ili projekte koje će Hrvatska na svojem teritoriju provoditi. Krajnji je trenutak da im to netko u brk kaže i da se konačno okane ćorava posla i ne petljaju u Hrvatske prijekte i gospodarske interese na teritoriju RH, već da gledaju svoja posla na svojem teritoriju. Nevjerojatna je spoznaja da im nitko iz Hrvatske ne šalje upozorenje da se ne petljaju tamo gdje im nije mjesto. Čim posegnu za nekim interesom koji se tiče teritorija RH odmah moraju dobiti po prstima, a ne da nas razvlači svatko na svoju stranu sa raznim problemima granica sa Crnom Gorom, granica s BiH i strah od gradnje mosta koji nam u kosti šalje BiH, granica sa Srbijom, granica sa Slovenijom, Sveta Gera, arbitraža, bodljikava žica na Hrvatskom teritoriju, iza žice slovenski policajci i pto sada ako Hrvatski policajci maknu žicu sa svojeg teritorija zar će doći do sukoba između policajaca, međunarodni sud nije donio presudu za granicu a oni postavili bodljikavu žicu u Hrvatskoj. Mi šutimo, gdje su obavijesti komisiji EU što slovenci rade i gdje je obavijest da može doći do krvoprolića zbog ishitrenih postupaka slovenaca. Nagomilani problemi na sve strane i sada još neki uvjeti i smicalice BiH. Ako su slovenci postavili žicu sada i Hrvatska ima pravo pod hitno postaviti žicu na svoje granice jer bi se uskoro moglo desiti da će mo od svih nabrojanih problema, dobiti i desetine tisuća izbjeglica na skrb. Nažalost, ne znam tko ima interesa i snage udariti šakom od stol i reći: dosta krađe Hrvatskog teritorija. Ako slovenci neće maknuti žicu koju su postavili u Hrvatskoj, mogu to učiniti naši bageri gusjeničari pa da je s Hrvatske strane poravnaju sa zemljom.

VL
DU
Deleted user
16:40 11.11.2015.

Bosanci imaju jednu "luku" i to Neum u koju u najboljem slucaju mogu uploviti trabakuli gaza do 2 metra! Pametnome dosta!!!

VL
DI
Diosiario
16:09 11.11.2015.

Osjeti se da je Hrvatska slaba i da je vodi najveća hrpa debiloa u povijesti, na čelu s vrhovnim debilom MIlanovićem pa se čak i ovaj protektorat odlučio "dignuti nogu".

VL
DE
dernek
14:39 11.11.2015.

Tako je to kad imamo sposobne i domoljubne vlade ali samo za vrijeme izbora a poslije Toga ta ista HR je slucajna drzava Niko se ne bori i neprovodi drzavnu nego stranacku politiku.

VL
DE
Decembar
14:25 11.11.2015.

Recite mi dali ce imati i svoju ratnu mornaricu, ako ne tko ce cuvati to more.

VL
MI
mirkec77
17:07 11.11.2015.

Nema njegova partija politički pristup na 50 km od mora.

VL
Avatar pandarean_brewmaster
pandarean_brewmaster
20:25 11.11.2015.

Ja bi ježa!

VL
GI
Gips
09:46 12.11.2015.

Ma šta će vama more, utopit ćete se

VL
Avatar naroz
naroz
18:23 11.11.2015.

Nedati Slovencima izlaz na more, nedate Bosancima izlaz na more, nedate cirilicu u Vukovaru, a hocete most preko bosne hahahha

VL
BR
Branko102
17:28 11.11.2015.

Da im EU@Janez nije bio savjetnik za pravo mora ? Treba ih potpuno ignorirati,a naši to i rade jer nisu imenovali hrvatske predstavnike u njihovom igrokazu. Svašta si oni zamišljaju i dozvoljavaju.Treba im zabraniti korištenje luke Ploče.

VL
Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
14:00 11.11.2015.

Matanović: BiH ima pravo na pristup otvorenom moru i mi Bosanci želimo jedriti kao svoji na novom svome nalik prijatelji Slovenci koji sa zanosom i ekstazom očekuju pravednu presudu EU arbitražnog suda oko granice koji nastavlja svoje djelo kao svoj među svojim europskima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.