Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izmjena optužnice

Matanić i optuženi, osim Pukanića, planirali likvidirati i Petrače

pukanić suđenje
POOL/PIXSELL
30.09.2010.
u 13:57

Suđenje optuženima za likvidaciju Ive Pukanića nastavlja se u ponedjeljak kada bi se optuženi trebali očitovati o izmijenjenoj optužnici.

ZAGREB - Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam u prvoj polovini 2008. na teritoriju Republike Srbije aktivirao je ranije organiziranu zločinačku organizaciju za počinjenje kaznenih djela. Član te zločinačke organizacije bio je Slobodan Đurović, koji je u dogovoru s Jocićem, u ime nepoznatog krajnjeg naručitelja za novčanu nagradu od 1,5 milijuna eura organizirao u Republici Hrvatskoj ubojstvo Ive Pukanića. Osim Pukanića, ubijeni su još trebali biti Hrvoje i Novica Petrač, a članovi zločinačke organizacije i izvršitelji ubojstva koji su pratili i nadzirali kretanje Ive Pukanića bili su Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Bojan Gudurić i Željko Milovanović. Ovaj posljednji je u dvorište Nacionala 23. listopada 2008. dovezao motocikl na kojem je bila eksplozivna naprava. Milovanović je bio taj koji ju je i aktivirao.

Gore navedeno izmijene su činjeničnog opisa optužnice koju je danas strankama u postupku na zagrebačkom Županijskom sudu predao Slobodan Šašić, zamjenik ravnatelja USKOK-a. U prvobitnoj verziji optužnice nije bilo navedeno tko je aktivirao eksplozivnu napravu, da su dvije osobe koje su uz Puaknića trebale biti likvidirani, otac i sin Petrač (navodilo se da je riječ o nepoznatim osobama) te nije bila detaljizirana uloga Jocića i Đurovića.

Naime, u prvoj optužnici navodilo se da je Đurović sve za što ga se tereti radio po nalogu Jocića, te nije bilo navedeno da je ubojstvo organizirano za krajnjeg nepoznatog naručitelja. O izmijenjenoj optužnici, Matanić i društvo očitovati će se u ponedjeljak, a iznošenje obrane jučer je završio Đurović.

Komentara 9

AU
aurora08
14:16 30.09.2010.

pak petrac si je to i zasluzil, kakti zloglasni clan jugotiranijske udbe, taj prasec je organizirav ubojstvo djurekovica bivseg direktora ine za robne rezerve, na nacin da je nabaviv kljuc garaze a njegov prijatelj ubojica arkan izvrsio smaknuce djurekovica, pak su onda poslije ubili i djurekovicevog sina, sa kakvim se je mamlazima udruzio komunist franjo tahi iz velikog trgovisca, pobrav je sav olos udbe.

OB
-obrisani-
14:17 30.09.2010.

Matanić i optuženi osim što su trebali staviti hrvatsku zastavu i grb na Slovenski parlament u Ljubljani trebali su i likvidirati potpisivanje peticije \"More je kopno\" sa obečanjem domoljubno hendikepiranima da čemo Slovenci po svome vanka prema otvorenom ionako samoo iči sa čamcima na vesla ili pomoču Tomos motora od najviše 18 KM..

SO
sokre3
14:10 30.09.2010.

pa dajte pustite dečke malo van,pa neka još to odrade,biče vam lakše:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije