Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
egzodus

Masovni bijeg s Kosova

odlazak s Kosova
Foto: Deutsche Welle video screenshot
24.03.2015.
u 09:19

Nekoliko desetaka tisuća stanovnika Kosova je proteklih mjeseci napustilo tu zemlju i krenulo trbuhom za kruhom - uglavnom ilegalnim putevima

Godine 1999. stanovnike Kosova na bijeg iz zemlje tjerao je rat. Danas ih na masovni egzodus tjeraju siromaštvo, besperspektivnost i - uvjerenje da ih na Zapadu, prije svega u Njemačkoj i Austriji, čeka bolji život.

Nekoliko desetaka tisuća stanovnika Kosova je proteklih mjeseci napustilo tu zemlju i krenulo trbuhom za kruhom - uglavnom ilegalnim putevima. To ne čudi kada se zna da je Kosovo takoreći sirotište Europe: 45 posto stanovništva je nezaposleno, a i oni koji su zaposleni od svoje plaće ne mogu živjeti.

Više od trećine stanovnika ima na raspolaganju manje od 10 kuna dnevno. One koji se uspiju domoći zapada Europe, pak, umjesto obećanog raja dočeka bolno otrežnjenje, a za mnoge put na Zapad završi već na mađarskoj granici.

>> Egzodus s Kosova: Što se to događa zadnja dva mjeseca?

Komentara 37

Avatar zong
zong
09:50 24.03.2015.

A toliko su htjeli imati svoju Republjik i sada kada su je dobili, bježe iz iste glavom bez obzira... Sada kada su uništili Kosovo, jer svojim razmnožavanjem ih ne možeš sve nahraniti, sada idu dalje uništavati. Hebiga, virus...

KI
Kissinger
09:48 24.03.2015.

SRBI ih opet proganjaju. što čekaju AMERI i njihove Eu-pudlice.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
13:06 24.03.2015.

To su im blagodati NATO pakta, samo ih je u Svicarskoj 170 tisuca, a o stalim drzavama ne treba niti govoriti. Jos ce ispasti da im je cak za vrijeme Sloba Milosevica bilo bolje nego sada, a o vremenu Tita ne treba niti govoriti. He, he, he...zapadna propaganda je jedno a cinjenice su drugo. Brojke govore same za sebe. Jos od Rimskog Imperija vrijedi izreka: "Divide et impera" Zavadi pa vladaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije