Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIM

Maskiran u Berlusconija pokušao opljačkati banku

11.02.2009.
u 14:56

RIM – Dvojica muškaraca pokušala su opljačkati banku skrivajući se iza maski talijanskog premijera Silvija Berlusconija i njegova prijatelja, senatora Marcella Dell'Utrija, ali ih je policija uspjela uhititi.

Dvojica braće, Matteo (46) i Michele Manganaro (45), došla su iz Catanije u Torino gdje su pokušala opljačkati banku maskirani u Berlusconija i Dell'Utrija.

Na izlasku iz banke i s ukradenih 70 tisuća eura dočekali su ih karabinjeri sa zapovjednikom Antonijem de Vitom. Dva brata su, valjda, htjela imitirati film "Point Break", u kojemu su pljačkaši banaka nosili maske američkih predsjednika.

Policiju je pozvala jedna službenica u podružnici banke Unicredit koja je u trenutku uleta bandita bila u zahodu. Dva brata ušla su u banku nakon što su otpilili rešetke.

Kada je prvi od braće, Matteo, izašao iz banke s naprtnjačom na leđima, zaustavio ga je jedan karabinjer koji je najprije odložio svoj mitraljez M12. Došlo je fizičkog obračuna.

Bandit je izvukao pištolj, ali mu ga je karabinjer uspio oduzeti. Drugi brat, Michele Manganaro, pokušao je pobjeći, ali je za njim pojurio drugi karabinjer i ulovio ga.

Stanovnik obližnje zgrade sve je snimio, slike prebacio na CD i nakon što je pohvalio njihovu akciju, predao karabinjerima slike na kojima je dokumentirao detalje događaja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije