Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pružaju bolju zaštitu

Maske FFP2 od srijede obvezne u Berlinu, stanovnici negoduju

Berlin
Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
28.03.2021.
u 23:33

Zaštitne maske FFP2 imaju deblji zaštitni sloj i gušće tkanje te pružajubolju zaštitu nego obična kirurška maska i morat će se u Berlinu od sredine idućeg tjedna nositi u sredstvima javnog prijevoza, medicinskim ustanovama, trgovinama i kulturnim institucijama

Zaštitne maske FFP2 postat će obvezne na javnim mjestima u Berlinu od srijede, objavila je u nedjelju glasnogovornica gradskog vijeća njemačke prijestolnice.

Zaštitne maske FFP2 imaju deblji zaštitni sloj i gušće tkanje te pružaju bolju zaštitu nego obična kirurška maska i morat će se u Berlinu od sredine idućeg tjedna nositi u sredstvima javnog prijevoza, medicinskim ustanovama, trgovinama i kulturnim institucijama. Kirurške maske više nisu dovoljne, rekla je glasnogovornica.

Njemačka je na udaru trećeg teškog vala koronavirusa, a uglavnom je riječ o britanskoj, zaraznijoj varijanti bolesti. Zbog naglog rasta broja novozaraženih mnogi vodeći njemački političari u nedjelju traže izvanredni sastanak savezne i pokrajinskih vlada kako bi se uvele strože mjere za Uskrs.

Berlinske vlasti žele neke manje korake prema ublažavanju nacionalnog zatvaranja, a s druge strane žele pojačati testiranje.  Stanovnici glavnoga grada već su na društvenim mrežama kritizirali obvezu nošenja maske FFP2 koje su skuplje od kirurških.  

Državni epidemiološki institut Robert Koch je u nedjelju zabilježio sedmodnevnu incidenciju od 129,7 što je osjetno više nego u petak kada je incidencije još iznosila 119,1. Zabrinutost vlada i zbog predstojećih uskrsnih praznika.

Njemačka kancelarka Angela Merkel povukla je u srijedu planove o potpunom zatvaranju od 1. do 6. travnja nazvavši ih pogreškom. Pretpostavlja se da je odluka povučena zbog otpora saveznih pokrajina i nemogućnosti kratokročne regulacije Velikog četvrtka i Velike subote kao neradnih praznika.

Ključne riječi

Komentara 10

XA
xaron
22:18 28.03.2021.

Calofornija je imala stroge mjere izolacije, a Florida jako labave. Na kraju je ispalo da je rezultat zaraženosti podjednak u obje države.

YE
Yeah
20:56 28.03.2021.

Ludača, Njemačku bi sa sobom u propast.

ZP
Zabranjen pristup
20:55 28.03.2021.

vlada narucila ogromne kolicine,dobavljaci su ih tuzili za neispunjenje ugovora i bilo je samo pitanje kad ce postati obavezne. na tim marzama bi dileri droge zavidili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije